Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Casten Almqvist till Lunarstorm

Publicerad: 8 november 2007, 11:57

Samma dag som MTG köper konkurrenten Playahead förstärker Lunarstorm sin styrelse. Casten Almqvist med ett förflutet inom just MTG tar plats i styrelsen tillsammans med en gammal reklamräv.


Lunarstorm ska under året presentera en rad nyheter under året. Det är också en stor hype runt sajter där användarna själva står för innehållet och interagerar på egen hand. Tidigare idag berättade MTG att de köper Lunarstorms konkurrent Playahead för 102 miljoner kronor. Tidigare har mediemogulen Rupert Murdoch betalat miljardbelopp för Myspace.

Lunarstorm ägs av Lunarworks Holding, som i sin tur kontrolleras av Sten Mörtstedt. Nu tar han hjälp av en rad tungviktare i styrelsen. Han förklarar anledningen i en kommentar.
-För att ta vara på de nya möjligheter som finns på communitymarknaden i Sverige och internationellt och ytterligare stärka LunarStorms ledarposition står företaget inför stora utmaningar. Bolaget stärks nu med en namnkunnig och branscherfaren styrelse, säger Sten Mörtstedt, styrelseordförande.

Bland de nya styrelseledamöterna märks Casten Almqvist, idag mediakunsult. Tidigare har han jobbat inom MTG, varit vd på reklambyrån Rönnberg McCann och varit hög chef inom Spray. Med vid sammanträdesbordet finns också Satish Sen, som idag driver konsultbolaget Kaleidoscope. Han har tidigare varit vd på reklambyrån Hjärtsjö och jobbat med marknadsföring på Unilever.

Andra nykomlingar i styrelsen är Daniel Olsson som låg bakom Klassfest.com och Pierre Dahlborg med en bakgrund från fastighetsbranschen. Ägaren CLS Holdings har förutom ordförande Sten Mörtstedt ytterligare två styrelseplatser.

MTG köper Playahead för 102 miljoner

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.