söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Casten saknar visioner”

Publicerad: 9 april 2014, 10:10

TV4-profilen Jens B Nordström är djupt kritisk till TV4:s lokala nedläggningar och tycker inte att vd:n Casten Almqvist har lyckats förklara vad man ska göra i stället.

Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergJens B NordströmCasten AlmqvistTV4

KB

Karl-Johan Byttner


– Det är så vansinnigt tråkigt att det inte liknar någonting. Jag sörjer  oerhört med mina vänner i lokal-tv som har slitit och släpat i många år  utan något överdåd av resurser och nu får en pissig lön för mödan,  säger Jens B Nordström.

Han tycker att beslutet är obegripligt med  tanke på TV4 gör en miljard kronor i vinst och menar att bolaget får ett  pedagogiskt problem att förklara varför man säger upp 140 personer.

–  TV4 har ropat vargen kommer i fjorton års tid och det är klart vi lever  i ett föränderligt medielandskap, men det är inte så att TV4 står på  ruinens brant precis, säger Jens B Nordström.

Han tycker också att  TV4 får svårt att leva upp till sitt budskap ”En del av Sverige” i och  med neddragningen och efterlyser visioner från Casten Almqvist om vad  man ska göra i stället.

– Jag skulle vilja se någon form av publicistisk tanke, säger Jens B Nordström.

Han kallas Casten med kvasten?
– Ja, och det är verkligen ett namn som han lever upp till. Han låter verkligen kvasten gå hårt, säger Jens B Nordström.

Han ställer sig djupt frågande till hur TV4 ska kunna sköta lokalbevakningen med 25 reportrar och exemplifierar med Östersund.

–  Här ska man ha en person. Det innebär om den stackaren blir sjuk, måste  VAB:a, äta eller sova blir beskedet att Östersund är stängt idag. Det är inte bra heller med tanke på att lokalnyheterna ofta har gått in i rikssändningarna,  säger Jens B Nordström.

Han tycker också att arbetsklimatet är uselt på TV4 just nu.
– Om man hela tiden skär bort med kniven utan bedövning så blir det ingen lycklig organisation, säger Jens B Nordström.

Sverige-chefen Åsa Severed fick sparken?
– Jo, det har varit en intressant chefskarusell på TV4 om man följer den från läktarplats, säger Jens B Nordström.

Resumé har sökt Casten Almqvist.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev