Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

CBS i jätteaffär

Publicerad: 15 maj 2008, 14:06

Mediejätten CBS skakade på huvudet när Google köpte YouTube för hisnande 1,6 miljarder dollar.
Nu gör CBS en affär som går på 1,8 miljarder dollar.


Den gigantiska affären presenterades nu på torsdagen. Enligt New York Times har det varit väntat att CBS skulle göra ett större köp. Bolaget knöt för två år sedan till sig Quincy Smith, en finanshaj med internet som specialitet.

Vd Leslie Moonves var kaxig när Google köpte YouTube för 1,6 miljarder dollar. Då sa han att vi letar efter framtidens YouTube och att Quincy Smith hade alla de nödvändiga kontakterna.

Men frågan är om inte CBS nu betalat ett överpris för Cnet, vars affärsidé är att göra sajter som blandar redaktionellt och användargenererat material. Prislappen hamnar på hisnande 1,8 miljarder dollar eller närmare 11 miljarder kronor.

CBS kontanta bud innebär en premie på 45 procent, jämfört med aktiens stängningskurs på onsdagen. Cnet är kanske inte längre ett lika hett bolag. Bolaget är lönsamt men har nyligen dragit ner på personalen. Den senaste tiden har riskkapitalister flockats kring bolaget. Detta för försöka byta ut styrelsen.

Cnet ligger bakom sajter som Bnet, TV.com, MP3.com och Gamespot.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.