onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Cecilia Krönlein lämnar GP

Publicerad: 22 februari 2017, 10:23

Cecilia Krönlein.

UPPDATERAD. Göteborgs-Postens chefredaktör Cecilia Krönlein slutar. Samtidigt blir Johan Hansson Stampen Medias nya vd efter Johanna Öberg.

Ämnen i artikeln:

Christofer AhlqvistGöteborgs-PostenCecilia KrönleinStampen

FT

Fredrik Thambert


År 2014 riktade facket på Göteborgs-Posten en missförtroendeförklaring mot chefredaktör Cecilia Krönlein. Missnöjet har pyrt bland medlemmarna sedan dess, men inget har hänt. I dag informeras personalen om att Cecilia Krönlein slutar, enligt Resumés källor. Nyhetschefen Christofer Ahlqvist går in som tillförordnad medan jakten på en permanent efterträdare pågår.

Nyheten bekräftas av ett pressmeddelande.
– Cecilia har varit GP trogen i större delen av sitt professionella liv och har gjort enorma insatser i alla sina roller, inte minst som chefredaktör. Med lokal journalistik som utgångspunkt har hon både förvaltat tidningen och varit med och lagt grunden för vår digitala strategi, kommenterar Stampens koncernchef Martin Alsander.

Nyheter kommer i samband med att GP presenterar ny vd.
–  Det är spännande med Johan som ny vd och att han tar vid den resa som bara börjat. Det blir något av en nystart för våra tidningar och i den tycker jag att det är naturligt för mig att lämna plats för nästa generation, säger Cecilia Krönlein i en kommentar.

Johan Hansson är Johanna Öbergs efterträdare. Han flyttar från New York till Göteborg för uppdraget som vd för Stampen Media. Han kommer från rollen som vice vd och Amerika-ansvarig på mjukvarubolaget Roxen som utvecklar webbaserade publiceringssystem. Tidigare har Johan varit vd för Metro i Hong Kong och New York och rådgivare till bland annat The New York Observer, 365 Media och The New York Times.
–  Jag är glad att kunna presentera Johan som ny vd för medieverksamheten, han har lång erfarenhet av media med många framgångar bakom sig och ett stort driv med många idéer framåt. Utöver sin internationella medieerfarenhet är han född och uppvuxen i Bohuslän och Halland och kan varenda kobbe på västkusten, det tror jag är viktigt för den resa vi ska göra, säger Martin Alsander koncernchef på Stampen i pressreleasen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev