Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Cecilia Uddén blir hedersdoktor

Publicerad: 15 maj 2014, 13:06

Sveriges Radios utrikeskorrespondent Cecilia Uddén har utsetts till hedersdoktor vid Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet.


Ämnen i artikeln:

Cecilia Uddén

”Genom sina reportage från Mellanöstern lyckas hon förmedla en  förståelse för andra människors liv och verklighet, både i deras  utsatthet och desperation, men också i deras glädje och lycka.”

Så lyder motiveringen från Göteborgs universitet angående att Cecilia Uddén har utnämnts till hedersdoktor vid lärosätet.

Universitetet  menar också att hon har en ”vidunderlig förmåga att få lyssnaren att  känna sig närvarande och delaktig i den vardag hon skildrar i sina  reportage.”

Här är hennes goda kännedom om urbanvärlden och hennes språkkunskaper starkt bidragande orsaker.

–  Också i detta är Cecilia Uddén en sann humanist och en förebild för  många av våra studenter som ägnar tid och vedermödor åt att försöka  förstå andra människors betingelser, kulturer och villkor genom studier  av olika humanistiska ämnen, säger dekanus Margareta Hallberg i en  kommentar.

Professor emeritus i antropologi och arkeologi vid  University College London, Michael Rowlands, har utsetts till  hedersdoktor vid universitet vid samma tillfälle.

Göteborgs Universitet har 37 000 studenter och 6 000 anställda.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Cecilia Uddén

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.