Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Charlie Sheens krishantering – går ut i tv-intervju

Publicerad: 17 november 2015, 07:55

Foto: Wikimedia Commons

Så krishanterar Charlie Sheen, Facebook arena för svenska jihadister och emoji är årets ord. Det är några av rubrikerna i tisdagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Charlie Sheens krishantering – går ut i tv-intervju
TMZ rapporterade igår kväll att skådespelaren Charlie Sheen ikväll ska gå ut med att han är hiv-positiv i en direktsänd intervju i NBC. Howard Bragman har anlitats för krishantering.
NBC har meddelat att Sheen skulle ”göra ett personligt avslöjande” i en direktsänd intervju med tv-profilen Matt Lauer.
Enligt TMZ ska Charlie Sheen ha vetat om hiv-smittan i mer än ett år och flera av hans tidigare partners ska ha hotat att stämma honom, vilket först berättades av The National Enquirer. Sheen tog då kontakt med Howard Bragman – Hollywoods mest anlitade talesperson – för krishantering för cirka sex månader sedan.
– Han måste vara orolig att tidigare sexuella partners ska stämma honom, säger Howard Bragman till People.com.

Tar avstånd från terrordåden i Twitterkampanj
Muslimer världen över tar nu avstånd från IS våldsamma tolkning av islam och mot terrordåden i Paris under den nya hastagen #NotInMyName. Under hastagen ventilerar muslimer sina tankar och berättar om hur trötta de är på att behöva ta avstånd från terrorn. De hoppas nu att #NotInMyName-kampanjen ska ta bort islamofobin som västvärlden känner.
- ”#NotInMyName menar att vi tar tillbaka makten, för att representera oss själva för vad vi verkligen är och det är fridfulla människor”, säger Dania Saltagi,

Facebook arena för svenska jihadisthyllningar
Nära 300 svenskar har rest till Syrien för att strida för IS. Flera av personena har Facebook-konton och använder plattformen för att sprida sin propaganda, skriver Aftonbladet. Åtminstone två svenskar som befinner sig i IS-kontrollerande områden har hyllat Parisdåden på Facebook – helt öppet.
– I princip alla stora attentat har hyllats. Men det har blivit ovanligare att göra det öppet. Många har stängda profiler och skriver i stängda grupper, säger journalisten Magnus Sandelin till Aftonbladet.
Säpochefen Anders Thornberg sade i gårdagens Agenda i SVT att hyllningarna kan vara olagliga.
– Det är ett uppjagat stämningsläge, en del är beredda att ta till våld för att nå sina syften, det är vår uppgift att titta runt hela horisonten, sa han i Agenda.
Svenskarna har också hotat om nya terrordåd på Facebook.

Facebookdata direkt i Google
Nu ska man kunna hitta profilinformation från Facebook såsom namn och ålder direkt via Google. De båda företagen är rivaler, men har nu alltså startat ett partnerskap. Enligt Tech Times blir Google en stor vinnare, med tanke på hur besatta Facebookanvändare har blivit av sina telefoner. Viktigt att notera är att ingen privat information kommer visas.

Google Glass har tre nya wearable-enheter på gång
Googleavdelningen Project Aura – samma som låg bakom Google Glass-glasögonen – ska arbeta på tre nya wearableenheter, skriver The Information. En av dem ska vara ett headset utan skärm, och helt ljudorienterad. De andra två är helt riktade mot företag. Enligt The Information ska ljudteamet bestå av experter från Amazon.com.

Emoji är årets ord i Oxford Dictionaries
En milstolpe är nådd – för första gången har en emoji utsetts till årets ord av Oxford Dictionaries. Det är ingen mindre än emojin som skrattar så mycket att tårarna rinner som får den eftertraktade utmärkelsen. Emojin har fått namnet ”Face with Tears of Joy” och valdes på grund av att det är den mest använda emojin i världen under 2015, skriver Oxford på sin blogg.

Pandora köper tillgångarna i Rdios konkurs
Under natten uppgav världens största radiostreamingtjänst Pandora att man köper tillgångarna i konkursen av Skype-grundare Niklas Zennströms musiktjänst Rdio. Affären landar på 75 miljoner dollar, motsvarande 650 miljoner svenska kronor.
I köpet ingår bland annat teknik och musikrättigheter, vilket innebär att Pandora kan bli en direkt konkurrent till Spotify. Försäljningen innebär en stor förlust för Rdios investerare, skriver The Verge.

Efter hjärtlanseringen - Twitter testar emojireaktioner
För några veckor sedan bytte Twitter ut favoritmarkeringen stjärnan mot hjärtan. Nu ser det ut som att vi snart kommer kunna fylla Twitter med emojis. En Twitteranvändare har upptäckt att företaget testar ett gäng känslosamma emojis. Dessa försvinner dock när man trycker och blir istället till ett hjärta, skriver The Next Web. Återstår att se när lansering blir.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.