Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Charlotta Flinkenberg ska väcka inspiration med nytt onlinemagasin

Publicerad: 17 maj 2018, 12:58

Foto: Pressbild

Med mode, skönhet, inredning, mat och dryck, hälsa och karriär ska medievetaren Charlotta Flinkenberg inspirera kvinnor i ålderarna 35 år och uppåt, i nyskapade onlinemagasinet Netstyle.


Ämnen i artikeln:

Charlotta Flinkenberg

Netstyle beskrivs som ett nytt onlinemagasin där bland annat mode, skönhet och inredning blandas med humor, självdistans och insiktsfull läsning. Bakom magasinet står Charlotta Flinkenberg, med över 25 års erfarenhet från mediebranschen. Hon har hunnit med att vara chefredaktör för ett flertal kvinno- och modemagasin och digital förlagsredaktör på Aller Media.

– Idén till Netstyle fick jag för flera år sedan, då jag registrerade namnet och domänen och planerade att lansera strax efter att jag sagt upp mig från CHIC. Men en del andra uppdrag kom emellan och det dröjde tills i januari 2018 innan Netstyle gick live. Det här är den portal jag själv och många andra har saknat, säger Charlotta Flinkenberg i ett pressmeddelande. Hon driver sedan ett par år tillbaka företaget Flinkenberg Media, som ger ut Netstyle.

Netstyle förfogar över fem bloggare och tanken är att rekrytera fler influencers under sommaren. Makeupartisten Mia Högfeldt är skönhetsredaktör, Carlos Norén är nöjesredaktör och Helena Skoog skriver regelbundet om mode för Netstyle.
– Vår målgrupp är nyfiken och otålig, därför uppdateras Netstyle flera gånger per dag. I juni lanserar vi rörligt material på Netstyle och i augusti sjösätter vi även en än så länge hemlig funktion på sajten.

Istället för traditionella banners erbjuder Netstyle skräddarsydda annonslösningar för samarbetspartners.
– Jag blir personligen irriterad av takeovers från spelföretag på andra sajter och bestämde mig direkt för att inte förstöra användarupplevelsen med sådant. Vi är absolut kommersiella, men väljer att göra kreativa och genomtänkta annonssamarbeten som gynnar alla parter, både kunderna och läsarna.

Mottagandet av Netstyle anser Charlotta Flinkenberg som positivt.
– Många kvinnor i denna åldersgrupp känner inte igen sig i beskrivningen av hur 35-plussarna "ska" vara. Vi är inga tanter, utan vi är självständiga, nyfikna på stiltips och bestämmer de stora inköpen i familjens hushåll (även bil). Samtidigt har vi svårt att relatera till influencers i 20-årsåldern.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Charlotta Flinkenberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.