Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Charlotte Bonnier är död

Publicerad: 6 maj 2016, 05:52

Charlotte Bonnier blev 83 år.

Foto: Emma Svensson.

Jeanette Bonniers syster har gått ur tiden, Circle K tvingas byta ut flaggor och Donald Trump hånas efter tweet. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Jeanette BonnierCircle KBonnier ABDonald Trump

Charlotte Bonnier är död
Bara 18 dagar efter Jeanette Bonniers död har hennes syster Charlotte Bonnier gått bort. Hon blev 83 år. I Bonnierkoncernen hade hon inget formellt ansvar, men hon ägde precis som systern omkring 10 procent av Bonnierkoncernen. Ägarskapet delades dock med de tre barnen Jenny, Marcus och Christel.

Enligt DN var hon en central person i släkten.
"Det är en era i familjen Bonnier som försvinner med systrarna Charlotte och Jeanette" skriver chefredaktör Peter Wolodarski.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har också kommenterat Charlotte Bonniers bortgång.
"På mycket kort tid har nu Bonnierkoncernen berövats sina två största ägare. Vad det betyder för familjeföretagets framtid, och den viktiga roll som Bonnier har för publicistisk verksamhet i Sverige, återstår att se".

Circle K byter ut flaggor: "Ser ut som KKK"
I veckan bytte Statoil namn till Circle K, viket Resumé har berättat om. Men snart dök ett oväntat bakslag upp. En Reddit-användare tog en bild på tre Circle K-flaggor i rad utanför en bensinmack. Dessa bildade texten "KKK" vilket för tankarna till den rasistiska organisationen Ku Klux Klan. Som ett resultat kommer bolaget nu att byta ut vissa av flaggorna för att det inte ska bli tre stycken K:n på rad.
– Vi har tidigare haft till exempel budskap om "miles", vårt drivmedel, på flaggorna. Nu kommer vissa av de här flaggorna med Circle K gradvis att bytas ut till det från och med i dag, säger Johan Backman, kommunikationsdirektör på Circle K, till Dina Pengar.

Trump hånas för taco-tweet
Donald Trump twittrade ut en bild på sig själv ätandes tacos med texten "Jag älskar latinamerikaner!". Det ledde till en lång rad hån i sociala medier. Trump förespråkar bland annat hårdare tag mot gränsen till Mexiko, och en färsk undersökning har visat att 77 procent av väljarna med latinamerikanskt ursprung tycker illa om honom, skriver Aftonbladet.

Netflix ger användarna kontroll över datan
Tidigare har Netflix automatiskt valt vilken bildkvalitet du får - men nu kan du istället själv välja om den ska vara låg, medium, hög eller obegränsad. Genom det kan du också justera hur stor datamängd som ska gå åt för tittandet. Den som använder Netflix automatiska inställning får runt tre timmar video per GB. Med kvalitetsinställningen "låg" ska man få runt fyra timmar.

Soundtrack Your Brand till USA
Bolaget bakom tjänsten Spotify Business har skrivit på ett storavtal med McDonalds. En prestigeaffär som kan generera intäkter på över 100 miljoner kronor – varje år, rapporterar Breakit.
– Det är ett stort bevis för oss att vi sätter den här dealen. Vi har arbetat med McDonalds i ungefär ett år i Sverige, och de har gillat oss så mycket att de nu vill vårt koncept globalt. Det är skitkul och vittnar om att vi har tagit oss till nästa nivå", säger medgrundaren Andreas Liffgarden till sajten.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.