Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Chef tappar chefen

Publicerad: 28 oktober 2010, 08:48

Tidningen chef tappar chefen – vd:n Vibeke Pålhaugen. Hon sa upp sig efter att de nya direktiven från ägarna Ledarna presenterades förra veckan. – Vi har inte samma syn på verksamheten, säger Vibeke Pålhaugen till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Chef

Vibeke Pålhaugen.

Vibeke Pålhaugen rekryterades av Henrik Frenkel för åtta år sedan. Uppdraget var att bredda Chefs verksamhet till att även innefatta kurser och evenemang.

– Det har gått mycket bra och varit lönsamt, vi har sysslat med kompetensutveckling, säger Vibeke Pålhaugen.

Men Ledarna, som gick in som ägare 2007, har kommit med nya direktiv: fokus ska hädanefter ligga enbart på  förlags- och tidningsverksamheten.

–  Det blir ett smalare fokus, jag har inte samma syn på verksamheten som styrelsen, därför slutar jag, säger Vibeke Pålhaugen, som sa upp sig i fredags – två dagar efter att direktiven presenterades.

Är det svårt att vara chef på Chef?
– Nej, det har varit ett roligt jobb, men eftersom vi inte har samma syn på verksamheten nu går jag vidare.

Vad ska du göra nu?
– Det vet jag inte än, vi får se.

Sedan tidigare är det klart att nuvarande chefredaktören Catharina Enblad Nordlund slutar i december för ett nytt jobb på OTW.

Ledarna vill nu i stället tillsätta en publisher på Chef – en person som är både vd och chefredaktör. Den rekryteringsprocessen inleds inom kort.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Chef

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.