torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Cheferna lämnar Aftonbladet

Publicerad: 18 december 2014, 13:22

Ulrika Sjöblom och Pernilla Ericson

Foto: Privat/Åsa Örtengren

Nöjeschefen Ulrika Sjöblom och Allt om Stockholms tidigare redaktör Pernilla Ericson lämnar Aftonbladet. Den sistnämnda ska skriva klart en feministisk thriller – på fyra månader.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetAllt om Stockholm

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Resumé har tidigare rapporterat om sparpaketet på Aftonbladet som enligt uppgift omfattar 30-40 tjänster. Sista dag för medarbetarna att ansöka om avgångsvederlag var i måndags.

Pernilla Ericson har jobbat på flera avdelningar inom Aftonbladet under åtta år. De senaste fyra åren har hon varit redaktör för Allt om Stockholm. I december kommer redaktionen att ersättas av Minimedia . Nu väljer den tidigare redaktören att ta ledningens erbjudande om avgångsvederlag.

– Det har varit ett jättesvårt beslut att ta. Jag trivdes jättebra på tidningen, men var tvungen att bestämma mig i tid och gick på magkänsla, säger Pernilla Ericson som inte vill avslöja några detaljer kring avgångsvederlaget till Resumé.

I samband med att produktionen av Allt om Stockholm lades ut på Minimedia skrev Pernilla Ericson ett kritiskt Facebook-inlägg om hur ledningen kommunicerat förändringen.

– Förändringarna på Allt om Stockholm påverkade också mitt beslut. Framförallt att Anna Norström, som är en av landets bästa krogskribenter, inte fick ta över efter mig.

Enligt Pernilla Ericson har hon fått ett antal jobberbjudanden, men ingenting är spikat. Hon har också andra projekt att förverkliga.

– Jag har jobbat oavbrutet på redaktion sedan jag var 17 år och har egentligen aldrig haft något break. Nu ska det bli skönt att vara julledig. Jag håller också på med en bok, en feministisk thriller. Jag är van att jobba med deadlines och planerar att bli klar med boken senast inom fyra månader.

Aftonbladet har ännu inte kommunicerat hur omfattande sparpaketet kommer att bli.

Beskriv stämningen på Aftonbladet?
– Det är klart att det har varit oroligt. Det har diskuterats och spekulerats en hel del den senaste tiden. Det är fortfarande mycket som är oklart, men när alla får lite mer koll på tillvaron och situationen på tidningen kommer det att bli bättre.

Även Ulrika Sjöblom har jobbat på Aftonbladet i åtta år. Sedan 2011 har hon haft positionen som nöjeschef.
– Det är så klart inte alls kul i såna här tider. Att förlora arbetskamrater är tufft, även om de väljer att gå frivilligt. Extra ledsamt känns det självklart när jag tänker på våra vänner i Schibsted media som inte har samma möjlighet till avgångsvederlag som till exempel jag har, säger Ulrika Sjöblom till Resumé.

Hon vill inte gå inte på några detaljer om avgångsvederlaget, men säger att anledningen bakom beslutet är att hon vill göra något annat. Hon gör sin sista arbetsdag på tidningen den 26 januari:

– Det känns lite befängt, egentligen, att jag ska sluta. Jag har varit en del av den där familjen, eller sekten beroende på vem en frågar, i nästan hela mitt vuxna liv. Och nånstans där ligger också anledningen till att jag slutar. En kan för guds skull inte sitta på samma jobb i år efter år och bli bekväm. Att säga att jag har älskat varje sekund på Aftonbladet vore en gangstring, men det har i stort varit en fantastisk tid.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev