Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Chefredaktör kartlades av nazist

Publicerad: 13 augusti 2018, 06:11

Anders Ingvarsson, chefredaktör på Gefle Dagblad, är en av de som hotats av nazisten.

Foto: Montage

Chefredaktören fanns med på ”listan”, Efterlyst och Aftonbladet i samarbete och Parneviks lägger ner. Det är några av nyheterna i måndagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

När polisen i maj åkte för att omhänderta vapen från en nazist och NMR-medlem i Sundsvall hittade man även en hårddisk som döpts till ”Listan”, där information om meningsmotståndare fanns samlat. Denna visade sig innehålla information om två journalister – varav en var Anders Ingvarsson, chefredaktör på Gefle Dagblad och tidigare chefredaktör på NSD. Bland annat hade adresser och bilder på bostäderna samlats in. Nazisten står nu åtalad för förberedelse till mord.

Anders Ingvarsson har i helgen valt att uttala sig i bland annat TV4 och SVT.

– Det är rent ut sagt för jävligt att det finns människor och organisationer som använder olagliga skrämselmetoder för att försöka påverka människor i deras yrkesroll. Det gäller inte bara journalister utan även poliser, anställda inom rättsväsendet och politiker. Det är ett klart hot mot vår demokrati, säger han till SVT.

Efterlyst inleder samarbete med Aftonbladet
När Efterlyst och Hasse Aro återvänder till TV3 i höst sker det i samarbete med Aftonbladet. Partnerna kommer arbeta tillsammans redaktionellt och utnyttja varandras plattformar. Programmet livesänds i TV3 på torsdagar klockan 20 och efterlysnar, nyheter och inslag från redaktionen kommer löpande att läggas ut på Aftonbladet.

Spotify låter användarna skippa annonser
Spotify genomför just nu ett test i Australien där de låter användare som inte betalar för tjänsten att trycka bort annonser obegränsat antal gånger. Syftet ska vara att lära sig vilka annonser som användarna lyssnar på. Om det tas ut bredare är oklart.

Parneviks lägger ner
Efter fyra säsonger – nu lägger TV3 ner den populära reality-serien om golfaren Jesper Parneviks familj i Florida. Familjen ville själva lägga ner efter tredje säsong, men bestämde sig för att inte ta emot fler gäster utan bara låta familjen medverka. ”Vi känner att det är dags att våran familj får vara i fred med varandra och spendera kvalité tid och fokusera på nästa stegen i livet”, skriver Penny Parnevik på Instagram.

Publicisterna använder sig av CMP
Publicister i Storbritannien har börjat använda sig av CMP under GDPR, en plattform som samlar in och lagrar vilken data som konsumenten har godkänt att användas och till vad. Enligt ad tech-bolaget Adzerk använder sig 31 procent av publicisterna av en CMP, vilket är en ökning med 12 procent från juli till augusti. I Frankrike ser det likadant ut.

Spelbolagen dominerar årets PL
Nio av 20 tröjor har globala spelbolag på bröstet när säsongens Premier League kickar igång. En stor skillnad mot 20 år sedan då tröjorna pryddes av elektronikjättar, konstaterar Campaign. Redan förra året uttrycktes en oro över att sponsorerna kunde få tittarna att spela mera.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.