Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Chefredaktör sadlar om

Publicerad: 11 april 2011, 11:06

Efter fyra år i Riksdagen startar Rolf K Nilsson rådgivningsföretaget Nilsson & Sander tillsammans med flygvapensteknikern Mats Sander. – Det är en hård bransch vi ger oss in i, det vet vi, säger Mats Sander, i ett pressmeddelande.


Rolf K Nilsson. Foto: nilssonsander.se.

Efter halva tiden i Riksdagen förstod Rolf K Nilsson att han inte skulle försöka förnya uppdraget 2010. Han var även tveksam till att gå tillbaka till rollen som chefredaktör på Gotlands Allehanda. Nu startar han istället ett rådgivningsföretag.

– Att starta eget där jag kombinerar mina erfarenheter av de två saker jag sysslat mest med i mitt liv, politik och journalistik, är en bra kompromiss, säger Rolf K Nilsson, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Det är inte bara företag och organisationer som behöver nå fram med sin information till politiker, media och allmänhet. Vi har ett annat stort problem som om media bara erkände det skulle ge oss betydligt fler nyheter och bättre tidningar. Och det är den genomsnittlige journalistens dåliga kunskaper om hur politiken fungerar, var nyheterna finns och hur man förstår sig på politiken. Det är väl lite av min käpphäst; politiker förstår sig inte på journalister och journalister förstår sig inte på politiker. Lite mer respekt åt båda hållen hade inte skadat, säger Rolf K Nilsson.

Mats Sander:
– Det är en hård bransch vi ger oss in i det vet vi. Men vi vet också att våra erfarenheter är intressanta och att vi utgör bra komplement för våra uppdragsgivare.

Företaget har redan fått in förfrågningar om uppdrag.

– Intressant är att flera mindre företag inom branschen hört av sig för samarbete, ett sätt att konkurrera med de större drakarna, säger Rolf K Nilsson.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.