Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Chefredaktör slutar – drömmer om att köra buss

Publicerad: 18 mars 2014, 14:35

Lennart Mattsson.

Foto: LT i Östersund.

Lennart Mattsson, 58, slutar som chefredaktör för MittMedia-ägda Länstidningen i Östersund och efterträds av Viktoria Winberg från marknadssidan.
Mattsson har tagit tidningen igenom ett tufft sparkrav där antalet anställda halverades för något år sedan.
– Jag känner att det får vara nog. Jag skulle vilja köra turistbuss med pensionärer till Italien, säger han.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Lennart Mattsson – som arbetat 35 år på tidningen, varav de tio senaste åren som chefredaktör – kommer att avsluta med att jobba med förestående jubileum för både Länstidningen och Tidningen Härjedalen. Därefter lämnar han MittMedia.

Länstidningen i Östersund har i flera omgångar gått igenom stålbad. Först genom ett allmänt sparpaket hos MittMedia och sedan ett spcifikt sparkrav då Lennart Mattsson tvingades halvera antalet anställda som nu är nere på 16,5 tjänster.

Tidningen som är beroende av det årliga presstödet på 15 miljoner kronor har tvingats lägga ned lokalredaktioner och sänka ambitionerna i bevakningen.

Det har varit tuffa år för Lennart Matsson som känner att det får vara nog. Men han hoppas och tror att tidningen kommer att överleva.

Nu drömmer han om en annan karriär – som busschaufför.

– Jag har länge velat köra turistbuss – köra pensionärer på bussresor till Italien. Men jag vet inte om det blir så, troligen kommer kommer jag att göra något annat inom media trots allt, säger han till Resumé.

Lennart Mattsson efterträds av Viktoria Winberg, tidigare marknadschef som i dag är chef för MittMedias marknadssupport. Hon är utbildad journalist men har aldrig utövat journalistyrket.  

– Mitt uppdrag, mot kunder och medarbetare, är att säkerställa utgivningen av Länstidningen i framtiden. Det pågår många utvecklingsprojekt inom MittMedia där vi inte minst ska lansera en helt ny sajt under våren, så jag och LT:s medarbetare har en spännande tid framför oss, säger Viktoria Winberg i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.