Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Chefsavhopp från Expressen

Publicerad: 25 januari 2008, 14:30

Dan Panas slutar som nöjeschef på Expressen efter bara drygt ett år. Nya jobbet: presschef på Kanal 5. – Jobbet som nöjeschef på Expressen var som jag tänkt mig, och lite till, säger Dan Panas till Resume.se.


Dan Panas. Foto: Aftonbladet.

Dan Panas, som bara varit nöjeschef på Expressen i drygt ett år, efterträder Per Lorentz som presschef på Kanal 5 senast den 1 mars.

– Kanal 5 erbjöd mig ett kul och spännande jobb. Jag har jobbat mot tv så länge och jag känner att jag är nyfiken och vill förkovra mig i den världen, säger han.

Ett år som chef är kort tid. Kommentar?
– Ja, det är det. Men det här erbjudandet dök upp och det var spännande.

Vad säger du om tiden på Expressen?
– Det har varit spännande, det har varit alla lägen. Det har lagts ner mycket kraft och mycket känslor. Jag kom in i ett skede som var rätt dramatiskt med en helt ny redaktionsledning. Det har varit otroligt lärorikt. Det har varit fullt ös.

Panas avhopp kom oväntat för Expressens ledning som fick beskedet i dag.

– Det är väldigt tråkigt att han slutar. Han har på ett fantastiskt sätt byggt upp en ny redaktion på det här året som hittar många nyheter och bygger förtroende inom nöjesvärlden och som står för modernitet. Hans arbete kommer att finnas kvar och vi kommer att värna om det, säger Expressens informationschef  Irina  Halling.

Eftersom beskedet kom så hastigt har Expressen inte hunnit inleda jakten på en efterträdare till Panas.

Innan Dan Panas kom till Expressen var han hyllad nöjesreporter på Aftonbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.