Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Chefsutrensning på danska public service-företaget

Publicerad: 10 maj 2011, 05:39

Danska public serviceföretaget DRs nye generaldirektör Maria Rørbye Rønn har rensat upp bland DR-cheferna. Nu hävdar en av de sparkade att hon vill anpassa DR till den danska kultureliten.


När Maria Rørbye Rønn tillträde som ny generaldirektör för DR i slutet av förra året lät hon förstå att att ett nytt och snävare public servicedefinition skulle introduceras.

Gårdagens chefsslakt på DR tolkas nu som om det första steget i den nya policyn.

Bland de chefer som sparkades fanns mediedirektören Mikael Kamber. Han tillträdde för drygt ett år och hans uppgift vara att välja inriktning för DRs innehåll.

– Jag kan bara säga vad jag står för och det är att DR inte bara ska vara för kultureliten utan för alla danskar. Jag har alltid varit tydlig med vad jag står för och varit införstådd med vad det betyder, säger Kamber till Berlingskes Business.dk .

Flera av hans underchefer fick också sparken under måndagen.

Maria Rørbye Rønn säger  att omstruktureringen, de sparkade cheferna, är nödvändig för att göra DR mer effektivt och handlingskraftigt. Ledningsgruppen har nu minskat ned från elva till nio personer.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.