onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Chewbacca Mom" överlägset mest populär på Facebook i år

Publicerad: 9 december 2016, 06:46

Klippet med skrattande Candace Payne överlägset mest tittat i år, i kväll stänger PewDiePie sin Youtube-kanal och Hillary Clinton uttalar sig om fejknyheternas konsekvenser. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

LinkedinFacebookHillary ClintonPewdiepieYoutubeMediaMedier

FT

Fredrik Thambert


"Chewbacca Mom" överlägset mest populär på Facebook i år
Amerikanska valet, OS och flyktingkris i Europa. Trots ett nyhetsintensivt år är det en skrattande kvinna i en Chewbacca-mask som är det överlägset mest sedda klippet på Facebook under 2016. Det rapporterar Recode. I skrivande stund har klippet knappt 163 miljoner visningar, vilket är nästan dubbelt så många som tvåan på listan med 85 miljoner visningar. Kvinnan i klippet, Candace Payne, blev en global kändis på kuppen och företaget bakom den Star Wars-inspirerade masken fick ett rejält lyft.I kväll stänger PewDiePie sin Youtube-kanal
Felix "PewDiePie" Kjellberg är med god marginal världens största Youtube-stjärna. Tidigare i veckan meddelade han att han stänger sin kanal när han når 50 miljoner prenumeranter. Det har han nu passerat, och i går kväll bekräftade han i ett Twitterinlägg att han kommer att stänga kanalen, och att det kommer att ske klockan 18 på fredagskvällen. Orsaken till att han stänger sin kanal är ett missnöje mot Youtube och de förändringar som plattformen har genomfört.

SKAM får fjärde säsong
Den norska ungdomsserien SKAM gör just nu succé i Norden. SVT har nyligen börjat visa den första säsongen, men ytterligare två säsonger är gjorda i Norge. Och nu har tv-bolaget NRK meddelat att en fjärde är på gång som kommer att sändas i vår, skriver SVT.

Klart: Microsoft köper Linkedin
Det var i somras som Micorsoft aviserade sitt köp av Linkedin för 26,2 miljarder dollar (drygt 200 miljarder kronor). Tidigare i veckan gav EU-kommissionen grönt ljus till affären och därmed röjdes det sista legala hindret för köpet. I går gick Microsoft ut och berättade att affären formellt var i hamn, enligt Techcrunch.

NBC skrotar nyhetstjänsten Breaking News
Vid årsskiftet stänger tv-bolaget NBC ned den sociala medier-baserade nyhetstjänsten Breaking News som de köpte för drygt sex år sedan, skriver Techcrunch. Tjänsten har varit populär bland användarna men det har visat sig vara svårt att kapitalisera på intresset.

Hillary Clinton om fejknyheterna: Liv på spel
Avgjorde de fejkade nyheterna i sociala medier det amerikanska valet? Många hävdar att de åtminstone påverkade opinionen – i Donald Trumps favör. Nu har hans kombattant Hillary Clinton uttalat sig om saken efter händelsen i veckan, där en man sköt på en pizzeria han trodde var en täckmantel för ett pedofilnätverk – styrt av Clinton och hennes närmsta medarbetare.
– Det står nu klart att så kallade fejknyheter kan få konsekvenser i den riktga världen. Det här handlar inte bara om politik eller partitillhörighet. Liv står på spel, sa hon i ett tal igår enligt Washington Post.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev