Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Chimney färgsätter kritikerrosade filmen Her

Publicerad: 14 februari 2014, 09:29

Her går upp på biograferna på Alla hjärtans dag.

I dag har filmen Her premiär i Sverige. Mats Holmgren på produktionsbolaget Chimney har färgsatt den. – Filmen har gått upp i USA och har fått fina nomineringar. Det är jättekul, säger han.


Ämnen i artikeln:

Chimney

Spike Jonze, som tidigare producerat en mängd filmer bland andra I huvudet på John Malkovich, har också producerat Her.

Det är inte första gången Mats Holmgren på Chimney har färgsatt internationella filmer. Tidigare har han gjort Tinker, tailor, solider, spy tillsammans med svensk-holländske fotografen Hoyte van Hoytema, som också är fotograf för Her.  

– Jag fick det här uppdraget eftersom jag känner fotografen. Vi har gjort mycket filmer ihop, bland andra Lasermannen, Upp till kamp och Låt den rätte komma in, säger Mats Holmgren.

Under 15 dagar jobbade han med färgsättningen av den kritikerrosade filmen.

– Regissör och fotograf har en idé om hur de vill ha en film. De har tänkt sig något men det finns utrymme att komma med små idéer för att göra det ännu bättre, säger han.  

Her är flerfaldigt nominerad till en rad olika priser i olika kategorier. Bland annat till Academy Awards, Golden Globe och Los Angeles Film Critics Association Awards.  

– Jag har fått positiv respons hittills. Filmen har gått upp i USA och har fått fina nomineringar. Det är jättekul, säger han.  

Chimney levererar digitala tjänster för spelfilm, reklamfilm, tv och musikvideo. Tjänsterna omfattar alltifrån specialeffekter och redigering till rörlig grafisk design.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Chimney

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.