Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Chockartat att höra ledningens planer”

Publicerad: 20 september 2012, 07:32

Facket planerar motaktion mot ledningen i dag

I dag presenterar SvD den nya tidningen och den hårt bantade redaktionen. Facket har begärt en arbetstagarkonsult. – Det var chockartat att höra ledningens planer, säger klubbordföranden Thomas Berglund.


Ämnen i artikeln:

SvDSvenska Dagbladet

I går fick facket en dragning av Svenska Dagbladets planer, men väljer att inte kommentera dem förrän efter klockan 15 i dag då redaktionen ska informeras om den nya organisationen.

– Men det blir stentufft, säger Thomas Berglund, Vi har begärt att få ta in en arbetstagarkonsult för att få en utomståendes syn på planerna.

Företagsledningen kan inte neka facket att ta in extern hjälp, men förhandlingar pågår om hur mycket konsulten får kosta.

Svenskan väntas banta personalstyrkan med ett 60-tal anställda, varav 40 på den redan hårt slimmade redaktionen.

Redan klockan 10 presenteras det nya konceptet för tidningen. Bland de planer som cirkulerat på tidningen finns att lägga ner kulturen som egen rygg och ta in materialet i huvudtidningen, kraftigt beskära sporten och i övrigt vässa tidningen innehåll mot mer fördjupning.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SvDSvenska Dagbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.