Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Chris Brown portade svensk press

Publicerad: 20 november 2012, 07:17

Chris Browns konsert i Sverige har omgärdats av kontroverser med falska konsertaffischer med en misshandlad Rihanna och SvD:s val att bojkotta konserten. I går kom nästa vända när Chris Browns management kort innan gårdagens konsert återkallade pressackrediteringar för en rad svenska musikredaktioner och journalister.


Ämnen i artikeln:

Stureplansgruppen

Resumé har tidigare skrivit om hur det inför gårdagens konsert med Chris  Brown hade klistrats upp alternativa affischer för konserten  föreställandens en kraftigt misshandlad Rihanna.

Syftet verkar ha varit att peka på det faktum att Chris Brown  misshandlade sin dåvarande flickvän, Rihanna, år 2009 och dömdes till  fem års villkorligt.

Flera aktörer har manat till arrangörerna, däribland Stureplansgruppen,  att avboka Chris Brown på grund av artistens förflutna. Resumé kunde till exempel  rapportera att SvD valde att bojkotta konserten och uppmanade andra  tidningar att göra detsamma.

Enligt uppgifter till Expressen ska Chris Browns management ha tagits på sängen av uppmärksamheten kring Browns misshandelsdom.

Det tros vara förklaringen till att Browns pressansvariga i  Sverige kort innan konserten i går gick ut och  meddelade att man har varit tvungna att återkalla pressackrediteringar  för en rad svenska musikredaktioner och journalister.

Men det är inte pressavdelningen i Sverige som ligger bakom beslutet, säger man till Devotion Magazine.

– Sent igår kväll bestämde sig management på eget bevåg för att stryka  press från vår lista och endast behålla de största tidningarna. Det är  alltså inte ett beslut som har kommit från oss, utan från Chris Browns  management, säger Cornelia Dunge på Assefa Kommunikation till Devotion.

Chris Browns management valde även att peta det svenska förbandet Panetoz kort innan gårdagens konsert.

– Vi fick bara ett meddelande från Chris Browns management att han  ställer in alla förband på turnén. Ställ inga frågor, typ så, säger  Panetoz manager Tomas Jernberg till Expressen.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Stureplansgruppen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.