Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Christopher Hitchens död

Publicerad: 16 december 2011, 10:06

Christopher Hitchens

Foto: C-SPAN

Ledande amerikanske journalisten och författaren Christopher Hitchens avled igår 62 år gammal. – Det kommer aldrig uppleva någon annan som liknar Christopher. En man med ett vildsint intellekt, som var lika närvarande i spalterna som i baren, säger Vanity Fairs chefredaktör Graydon Carter.


Christopher Hitchens levde hårt, skrev hårt och var hård i sina omdömen. Och han ryggade inte för att kritisera någon. Inte ens moder Teresa som han bland annat gjorde dokumentärfilmen "Hell's Angel" om. Hitchens kritisera det mesta men var hårdast mot alla former av religion som han
beskrev som den huvudsakliga källan till hat i världen.

Från början engelsman men emigrerade till USA på 1980-talet. Skrev, rapporterade från och analyserade världens alla oroshärdar. Vilket han gjorde in i det sista. Hitchens jobbade för alla de stora amerikanska tidningarna men var framför allt fast knuten till Vanity Fair . Där har han senaste månaderna har han skrivit om författarinnan Joan Didion, demokrati i Egypten och nya progressiva rörelser i Wisconsin.
Förutom alla artiklar har han gett ut 17 böcker. "Hitch-22: A Memoir", blev hans sista bok.
Förra året fick han diagnosen strupcancer. Han dog i går, 62 år gammal, i Houston Texas.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.