Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Cissi Wallin kritiserar Uppdrag Granskning: "Jag har känt mig jagad"

Publicerad: 28 maj 2018, 06:39

Cissi Wallin ger tuff kritik till Uppdrag Granskning, Telias och Bonniers affär engagerade och Trump anklagade NYT för att ljuga – och motbevisas. Det är några av nyheterna från helgen.


Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetCissi Wallin

Cissi Wallin kritiserar Uppdrag Granskning
Krönikören Cissi Wallin går till angrepp mot Uppdrag Granskning efter att ha blivit intervjuad av reportern Lina Makboul till avsnittet ”Metoo och Fredrik Virtanen”. I en Facebook-post skriver hon hur hon av reportern ”känt sig jagad, osakligt och partiskt ifrågasatt som brottsoffer”. UG har velat intervjua Wallin sedan i vintras och tog med sig en egen fotograf. Hon lade sedan ut intervjun på Facebook. Videon har  över tusen delningar.

Uppdrag Granskning sänds på onsdag kväll.

Telias affär med Bonnier: ”Det gör koncernen med pengarna”
Efter Resumés avslöjande om att Telia ska vara i slutförhandlingar om att köpa Bonniers nordiska tv-verksamhet med TV4 och C More har fortsatt analyserna haglat in. Expressens kulturchef Karin Olsson skriver i ”Mediekollen” att Bonnier troligtvis vill använda miljarderna till investeringar utanför mediebranschen. Mattias Fyrenius, vd på Nobel Media, var tidigare inne på samma spår: "det är en vacker men orealistisk dröm att pengarna skulle gå till storslagna publicistiska projekt”, skrev han i en krönika i samma tidning. Breakits krönikör Emanuel Karlsten drar paralleller till AT&T:s köp av Time Warner och menar att det som händer nu är logiskt och smart – innehåll kan man konkurrera med.

Även New York Times plockade upp Resumés avslöjande.

Trump anklagade NYT för att ljuga – motbevisas av ljudklipp
USA:s president Donald Trump anklagade i lördags New York Times för att ha kommit på en källa i en artikel om det planerade mötet med Nordkorea – när källan var en talesperson i Vita Huset som hade pratat med en grupp på 50 reportrar i Vita Husets pressrum. Donald Trump tog till Twitter och skrev ”FEL IGEN!”.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 26 maj 2018The Failing @nytimes quotes “a senior White House official,” who doesn’t exist, as saying “even if the meeting were reinstated, holding it on June 12 would be impossible, given the lack of time and the amount of planning needed.” WRONG AGAIN! Use real people, not phony sources.

Men NY Times hade rätt och kunde bevisa det. I en ljudkälla som publicerats på Twitter uttalar Matt Pottinger, från det nationella säkerhetsrådet, kommentaren som ligger till grund för artikeln.

Medier i USA har blivit vana vid Donald Trumps angrepp, vilket påverkar deras arbete starkt.

”Nyhetsorganisationer har upprepade gånger fått ta emot Trumps anklagelser och vi noterar att deras rapportering ofta kräver att man använder källor som vill förbli anonyma”, skriver NY Times.

Stoppar reklamfilmer med Morgan Freeman
Efter anklagelserna om sexuella trakasserier – nu stoppar kreditkortsföretaget Visa alla reklamfilmer med skådespelaren Morgan Freeman. Visa ska ha använt sig av Morgan Freemans röst i sin reklam under flera år, men stoppar nu alltså allt arbete. Freeman har anklagats för sexuella trakasserier av flera kvinnor.

Utredning om Sorell snart klar
WPP:s advisory board ISS är redo att avslöja om de kommer att backa aktieägarna i en protest för grundaren Sir Martin Sorells avgång. Sorell lämnade företaget i april efter att han misstänks för finansbrott. Sedan dess har WPP stått under stort tryck att avslöja hela resultatet från utredningen och protester har varit aktuella. Avslöjandet tros ske den 13:e juni.

ESPN+ i stor e-sport deal
ESPN+ signade i helgen en streamingdeal med Riot Games om att sända League of Legends på deras nya digitala plattform som lanserades tidigare i år. E-sporten börjar sändas i juni, men på icke-exklusive basis, då e-sport fans fortfarande kan kolla på matcher på exempelvis Youtube och Twitch.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetCissi Wallin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.