Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Citigroup: Facebook-aktien kraftigt undervärderad

Publicerad: 25 september 2013, 13:32

Mark Zuckerberg, grundare Facebook.

Foto: Pressbild.

Finansgruppen Citigroup anser att Facebook-aktien är värd 55 dollar i stället för nuvarande 48,45 dollar per aktie. Orsaken stavas den ökade mobilanvändningen.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Citigroup är fullständigt övertygad om att Facebook kommer att växa på mobila plattformar.

Det var det den snabba tillväxten hos mobilanvändarna i  kombination med rädslan för att företaget inte skulle lyckas  kapitalisera på användarbasen som gjorde att Facebook-aktien hade det  mycket kämpigt efter att den introducerades under maj förra
året, enligt Kampanje som refererar till Bloomberg.

Facebooks  utveckling ser dock betydligare ljusare ut nu och mobilreklamen  utgjorde 41 procent av bolagets reklamintäkter under det andra  kvartalet, enligt Kampanje.

Citigroups analytiker Mark May skriver  att han efter att ha pratat med såväl annonsörer och byråer räknar med  att tillväxten under det andra kvartalet håller i sig och att det finns  en rad faktorer som kan bidra till ”ytterligare vinst och ge vinster”.

Facebook-aktien  steg med 2,5 procent under gårdagen och bolaget har numera ett samlat  marknadsvärde på drygt 746 miljarder kronor, enligt Kampanje.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.