Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

City läggs ned - ersätts av Hallå

Publicerad: 19 augusti 2015, 12:13

Gratistidningarna City Malmö och City Lund skrotas.

Foto: Skärmdump

Sydsvenskan lägger ned sina gratistidningar City Malmö och City Lund. Istället startas tre nya editioner av veckotidningen Hallå.


City Malmö Lund övertogs av Sydsvenskan 2007. Den delas ut gratis måndag till fredag, på runt 1 000 platser i Malmö och Lundregionen. Målgruppen är 18-39-åringar.

MBL-förhandlingar har idag inletts om nedläggningen av City-tidningarna.

– Vi tror fortfarande att det finns ett stort intresse för läsare och annonsörer i gratistidningar. Men de ställdistribuerade gratistidningarna ersätts i all högre utsträckning av mobilen. Primärmålgruppen för City har varit unga vuxna och vi vill istället förstärka vår satsning på att leverera nyheter via mobilen, säger HD-Sydsvenskans nye vd Pontus Bodelsson till Resumé.

Innebär beslutet nedskärningar?

– Det är nio tjänster på Citys redaktion. Ambitionen är att de ska fortsätta jobba inom HD-Sydsvenskan, så det handlar inte om några neddragningar.

I fjol hade de båda City-editionerna i Malmö och Lund en samlad räckvidd på 143 000 läsare, enligt Orvesto Konsument. Det var en nedgång med åtta procent jämfört med året innan.

Hallå är en hemdistribuerad veckotidning i sju editioner med en upplaga på 152 000 exemplar. Från och med den 22 oktober delas tidningen ut i en edition i Lund och två i Malmö.

HD-Sydsvenskan skapades 2014 när Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan och tryckeribolaget Bold Malmö slogs samman. Pontus Bodelsson tillträdde som vd den 1 augusti.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.