Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Clabbe jagar sponsor till Rakt över disc

Publicerad: 7 augusti 2009, 11:24

I oktober börjar Claes ”Clabbe” af Geijerstam sända Rakt över disc i RIX FM.
Men han står fortfarande utan sponsor till formatet.
– Förhoppningsvis finns det en smart hjärna på någon mediebyrå som förstår att det här eventet är värt att haka på, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Christer ModigRIX FM

I oktober börjar Claes ”Clabbe” af Geijerstam sända sitt klassiska Rakt över disc i RIX.  Han sänder tre timmar varje lördag under tio veckor.

Rakt över disc började sändas i P3 för 30 år sedan och det har gått 13 år sedan programmet sändes senast.
Men Rakt över disc ska inte bli en nostalgitripp understryker Christer Modig, programchef på RIX FM.
– Absolut inte. Konceptet består, men innehållet är nytt och riktat mot RIX FM:s unga målgrupp som inte var född när Rakt över disc började sändas.

Kontraktet med Claes ”Clabbe” af Geijerstam innebär också att det i första hand är upp till honom att försöka skaffa en sponsor till formatet.
Men hittills har ingen nappat. Han står utan sponsor.
–Jag har haft kontakt med några företag, men det har kallnat på sistone, säger Clabbe af Geijerstam till Resume.se.

Han har även varit i kontakt med en handfull mediebyråer.
– Jag har själv inte så många personliga i kontakter i branschen som jag kan bearbeta. Förhoppningsvis finns det en smart hjärna på någon mediebyrå som förstår att det här eventet är värt att haka på.

MTG Radio har också en möjlighet att gå in att sälja utrymmet om Clabbe af Geijerstam skulle misslyckas att hitta en sponsor. Men den lösningen vill Clabbe af Geijerstam helst undvika.
–Det skulle innebära en mindre föredelaktig split för mig. Jag har is magen ett tag till. Dessutom är det kommersiella värdet på ett sponsorpaket är betydigt större för en kund jämfört med att köpa enskilda spotar, säger han.

Varför har intresset svalnat, tror du?
– Jag har nog inte hittat rätt, helt enkelt. Det handlar inte så mycket om pengar eftersom de stora bolag som jag bearbetat har budgetar. De har valt andra medielösningar. Jag är öppen på förslag med andra ord, ha ha,

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Christer ModigRIX FM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.