tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Claes Elfsberg fick inte låna blöja av Carema

Publicerad: 16 december 2011, 15:06

Claes Elfsberg, blöjnobbad av Carema.

Foto: Resumé och Scanpix.

Claes Elfsberg och Ann-Britt Ryd Pettersson skulle spela in en påannons utanför Carema Koppargården till SVT:s årskrönika. Till den ville de låna en blöja. Den skandaliserade vårdkoncernen sade nej.

Ämnen i artikeln:

Carema Care

FT

Fredrik Thambert


Historien berättas i SVT-bloggen Nyhetslabbet. Kanalen är i full färd med att spela in Rapports årskrönika. Givetvis vill de beröra skandalerna som Carema och andra privata vårdbolag varit indragna i den senaste tiden.

Redaktören Ann-Britt Ryd Pettersson och ankaret Claes Elfsberg var på plats utanför Koppargården i Råcksta, där det uppmärksammade fallet med vägning av blöjor ägde rum. För att krydda inspelningen vill de visa upp just en sådan blöja. Men när de frågade personalen fick de blankt nej till svar.

Ju längre tiden gick desto fler Carema-företrädare på allt högre nivå blandade sig i diskussionen. Men trots ihärdiga försök blev det inget lån.

Resume.se har i flera artiklar skrivit om Caremas pr-hjälp från Brunswick och Prime. Om de var inblandade i det här fallet förtäljer inte historien.

UPPDATERING:
Efter denna artikels publicering hör Caremas pr-ansvarige Erika Wegener av sig med följande mejl:

"Därför vill vi inte lämna ut en blöja till tv-mannen Claes Elfsberg

Precis  som Filip Struwe anger på SVTs Nyhetsblogg tackade vi hövligt men  bestämt nej till att lämna ut en blöja för att den skulle ingå i ett  inslag i Rapports nyårskrönika. Anledningen  till vår ståndpunkt är egentligen mycket enkel.

Ytterst  handlar det om respekt för våra boende som behöver använda  inkontinenshjälpmedel. Många av de boende har helt enkelt tagit väldigt  illa vid sig av att debatten om deras  verklighet reducerats till en fråga om blöjor.

Men  ett annat viktigt skäl är naturligtvis att vi inte på något sätt vill  bidra till att än en gång hjälpa till att sprida skrönan vidare att  Carema Care, eller någon annan aktör  inom äldreomsorgen heller för den delen skulle väga  inkontinenshjälpmedel av besparingsskäl.

Som  Rapport förhoppningsvis vet vägs blöjor endast under ett par dagar när  en boende med sådana behov flyttar in på ett äldreboende. Och då med  syfte att hitta rätt inkontinenshjälpmedel  för den enskilde. Det vill säga helt i enlighet med  branschorganisationens riktlinjer.

Om Rapport hade velat göra ett inslag om det hade utgången kanske kunnat bli en annan".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev