fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Claes Elfsberg: Nya Aktuellt en stor nyhetssatsning

Publicerad: 7 december 2011, 15:48

Claes Elfsberg

Foto: Björn Elgstrand

Nyhetsankaret Claes Elfsberg byter Rapport mot Aktuellt. Efter 41 år med programmet var det chansen att få arbeta med en nylansering av Aktuellt som gjorde att han tog steget över.

Ämnen i artikeln:

Claes ElfsbergSVT

EV

Emanuel Videla


Till våren ska SVT:s nyhetsprogram Aktuellt göras om. Bland annat utökas programmet med en halvtimme och blir totalt en timme långt. Dessutom får man med sig Rapports profilerade nyhetsankare Claes Elfsberg, som arbetat med programmet i över 40 år.

– Jag fick frågan om jag ville arbeta med nya Aktuellt. Det här är en av de större nyhetssatsningarna i SVT på många år. Det känns spännande att vara med och bygga det nya programmet, säger han.

Claes Elfsberg kommer att synas i rutan åtminstone fram till januari tror han. Sedan kan det bli en paus under februari för att spika innehållet i det nya programmet. Ungefär tio personer arbetar med att utveckla programmet och till det kommer ett flertal medarbetare till produktionen.

Finns det något du vill testa i Rapport innan du slutar?
– Vi får inte ha gäster i Rapport, så vi har inte haft några direktintervjuer i programmet på flera år. Det är något jag saknat att göra och ser fram emot i det nya programmet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev