fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Claes Elfsberg tvingas sluta

Publicerad: 1 december 2013, 20:01

Claes Elfsberg får söka sig till en annan arbetsgivare om han ska fortsätte jobba efter 67 års ålder.

Foto: SVT.

Det närmast ikoniska nyhetsankaret Claes Elfsberg tvingas sluta om två år – mot sin vilja. Orsak: Han faller för åldersstrecket och kommer inte undan SVT:s ålderspolicy.

Ämnen i artikeln:

Claes ElfsbergOlov CarlssonGöran LambertzHans GeelmuydenLeif GW PerssonKarin af KlintbergHelgsvepet

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I förra veckan fyllde Claes Elfsberg "pension". Om två år kommer "Mr Rapports" karriär som nyhetsankare på SVT att vara över.

– Det är tyvärr så på den här firman att man inte får jobba kvar efter 67 år. Jag tycker att det är jättetråkigt. Jag hade väldigt gärna stannat kvar i många år till. Jag känner mig inte gammal och är inte redo att lägga ner så jag får se mig om efter något annat, säger Claes Elfsberg till Aftonbladet.

Olov Carlsson
är divisionschef på SVT Nyheter och förklarar att ålderspolicyn inte behöver betyda slutet för Claes Elfsbergs mer än 40 år långa karriär på SVT.

– Vi har många korttidsvikarier och inhoppare som är över 67 år. Däremot avslutar vi alla fastanställningar. Vi har inte haft den diskussionen med Claes än men det förväntar jag mig att vi har när han närmar sig 67. Det vore jättetråkigt att se honom hos en annan arbetsgivare, han är en oerhört kompetent och väldigt uppskattad medarbetare.

Fredag:

Nestor återvänder till Metro i London
Steve Aukland tar över rodret på mediehuset som han lämnade för två år sedan. Han lämnade för en tid sedan vd-jobbet på lokaltidningskoncernen Local World. Det är ännu inte bekräftat vilken roll Steve Aukland, som tidigare arbetat på Metro under nio år, kommer att få.

Sparkad programledare får 68 miljoner av X-factor

Artisten Cheryl Cole fick sparken som domare i talangtävlingen X-factor efter bara tre veckor 2011. Nu vinner hon striden mot den amerikanska upplagan av formatet somtvingas betala motsvarande 68 miljoner kronor i ersättning, det rapporterar Contactmusic.

Lördag:

90 får lämna public service-bolag

Efter att förhandlingarna har avslutats står det klart att Sveriges Radio Förvaltnings AB (SRF) som ägs av SVT, SR och UR mer än halverar personalstyrkan. 90 personer får lämna verksamheten medan 70-75 blir kvar, det rapporterar DN. Enligt SRF:s vd Eva-Lotta Löwstedt Lundell har cirka hälften av de 90 frivilligt valt att lämna.

Nolltolerans för mobilen bakom ratten

Transportstyrelsen skärper reglerna för mobilanvändning bakom ratten. Från och med den första december är det inte längre tillåtet att skicka sms bakom ratten. Den som bryter mot reglerna riskerar böter på upp till 4 000 kronor, det skriver Aftonbladet.

Norska pr-branschen kan få egen opinionsnämnd

Norska pr-veteranen Hans Geelmuyden var nyligen med och tog fram nya etiska riktningslinjer för den norska pr-branschen. Nu vill han se ett etiskt råd liknande pressens opinionsnämnd i Norge, PFU.
– Många aspekter av arbetet som pr-konsulter och journalister genomför är inte helt olika, säger han till Kampanje.

Söndag
:

Af Klintberg säger ja – till allt
I en intervju med SvD Näringsliv avslöjar en av Sveriges mest framgångsrika tv-producenter Karin af Klintberg hur hon är som chef
– Jag gick en chefskurs en gång, den enda jag gått på, och fick lära mig att 'säg alltid nej, då blir medarbetarna glada om de sedan får ett ja'. Men jag säger ja till nästan alla idéer. Jag tror att jag överhuvudtaget är enorm ja-sägare.

Lambertz byter jobb – efter Quick-debatten

I förra veckan medverkade Göran Lambertz i en omdiskuterad debattduell mot Leif GW Persson i SVT:s "Veckans Brott". De närmsta fyra månaderna ska han tjänstgöra i lagrådet, och därmed inte döma i Högsta domstolen. Enligt domstolens ordförande handlar det inte om senaste tidens kritik mot Göran Lambertz, och hans försvar av de fällande domarna mot Sture Bergwall.

– Det är ett beslut som är fattat långt tidigare, säger Högsta domstolens ordförande Marianne Lundius till Ekot i Sveriges Radio.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev