Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

CNN satsar halv miljard på digitalt tv-nätverk

Publicerad: 21 juni 2017, 08:45

CNN investerar ytterligare 40 miljoner dollar i projektet Great Big Story med målet att förvandla det till ett digitalt betaltv-nätverk.


Ämnen i artikeln:

CNNVice

För två år sedan lanserade Time Warner Inc, CNN:s ägare, videoprojektet Great Big Story. Tanken var att producera kort kvalitativt videoinnehåll med udda karaktärer och platser. Kanalen har bland annat producerat inslag om en bergsklättrare utan armar och ben och mannen bakom Game of Thrones-språket Dothraki.

Nu vill man att Great Big Story ska ta nästa steg, det rapporterar Bloomberg. Med ytterligare 40 miljoner dollar i riskkapital ska nätverket försöka ta steget till att bli en ny form av nätverk. Istället för att utvecklas till ett traditionellt kabeltv-nätverk ska man istället distribuera sitt material via den uppsjö av digitala OTT-tjänster som finns tillgängliga.

Kanalen ska istället för kortare klipp fokusera på längre material och moderna liveupplevelser, exempelvis drönarsändningar från nationalparken Serengeti. Materialet verkar inspireras av det Vice producerar till sin kabeltv-kanal Viceland.

Great Big Story kommer även att anordna en rad festivaler för att uppmärksamma olika typer av historieberättande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

CNNVice

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.