Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Com Hems vd: Kinnevik måste göra något med MTG

Publicerad: 14 mars 2018, 11:17

Ovisst läge för MTG.

Foto: Andreas Elgstrand

Kommer Kinnevik att sälja MTG till någon annan aktör efter att affären med TDC sprack? Com Hems vd:s uttalande pekar på att så kan bli fallet.


Ämnen i artikeln:

Tele2Com HemAnders NilssonMTGKinnevik

Tidigare i år aviserades att Tele2 och Com Hem går samman. De båda bolagen har Kinnevik som storägare. Kinnevik äger även MTG, som nyligen skulle köpas av danska TDC. Men den sistnämnda affären sprack när TDC fick nya ägare, och nu finns frågetecken kring vad EU-kommisionen kommer att säga om Kinneviks position på den skandinaviska tv-marknaden. Att sälja MTG:s tv-verksamhet vore ett defensivt drag för att blidka konkurrensmyndigheterna och få igenom Tele2:s köp av Com Hem.

Vad som händer med MTG framöver är ovisst, men något behöver sannolikt göras från Kinneviks sida. På måndagen gästade Com Hems vd Anders Nilsson och Tele2s vd Allison Kirkby Aktiespararnas Börskväll för att presentera samgåendet. Com Hem-vd:n sa då till sajten:
– Det finns en risk att konkurrensmyndigheten kommer att titta på den (affären). Kinnevik har tagit på sig att lösa det här på något sätt. De måste göra någonting med MTG. Ur vårt perspektiv är det inte ett problem.

Exakt vilka åtgärder som Kinnevik är beredda att vidta vill inte kommunikationschefen Torun Litzén svara på:
– I det fall EU-kommissionen har synpunkter på vår eventuella dominans på tv-marknaden ska vi vara behjälpliga för Tele2 och Com Hem. Det är en diskussion vi för med dem och konkurrensmyndigheterna, inte med media. Vi har inga åtgärder specificerade utan allt handlar om hur man ser på tv-marknaden, säger hon till Resumé.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.