Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Comcast höjer sitt bud på Sky

Publicerad: 12 juli 2018, 11:20

Bara en dag efter det att Rupert Murdoch höjt sitt bud trumfas han av telekomjätten Comcast.


Ämnen i artikeln:

ComcastSky

Precis som en annan jätteaffär mellan medier och telekombolag har budgivningen kring brittiska tv-jätten Sky dragits i långbänk.

Den huvudsakliga anledningen är den brittiska regeringens utredning kring en av budgivarna, mediemogulen Rupert Murdoch, och huruvida han vid en affär skulle få för stor kontroll över den brittiska mediemarknaden.

Murdoch gavs under gårdagen tillåtelse att ta över Sky, bara en dag efter det att han lämnat ett nytt bud på 24,5 miljarder pund. Sedan 2016, då budgivningen inleddes, har Murdoch ansetts ligga i förarsätet att ta över hela Sky, ett bolag han redan äger 39 procent av.

Redan från inledningen stod det klart att Murdochs huvudsakliga konkurrent skulle vara den amerikanska telekomkoncernen Comcast. Comcast har redan lagt ett par bud och under morgonen presenterade man ytterligare ett, ett bud som värderar Sky till 26 miljarder pund. Budet har rekommenderats av Skys ledning, det rapporterar The Guardian.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ComcastSky

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.