Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Comhem bekräftar börsen/Strages sexism-utspel

Publicerad: 23 maj 2014, 06:04

Comhems reklamduo Judit & Judit, och Fredrik Strage.

Comhem bekräftar börsnotering och tar in 5,5 miljarder, Fredrik Strage rivstartar fredagsmorgonen, Bingo Rimér har åkt på en skattesmäll och appen Wrapp krisar. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Fredrik StrageMorgonsvepetComhemBingo Rimér

MH

Magnus Helander


Comhem tar in miljarder för börsnotering
Comhem bekräftar uppgifterna om en börsnotering. Operatören avser att ta in 5,5 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande, enligt DI.
Erbjudandet utgörs främst av en nyemission  av aktier. En potentiell försäljning av befintliga aktier  kan komma att erbjudas av nuvarande ägaren, riskkapitalbolaget  BC Partners ägarbolag Norcell.

Skattesmäll för Bingo Rimér

Fotografen och medieprofilen Bingo Rimér eftertaxeras på nästan 200 000 kronor av Skatteverket. Kammarätten har beslutat att han ska betala in skatt på inkomster från ett thailändskt bolag.
– Det är som det är. Jag tycker naturligtvis att det är tråkigt och beslutet är baserat på felaktiga grunder, säger han til Expressen.

Strage uppmuntrar sexistiska bilder på män
I en krönika i DN i dag skriver Fredrik Strage att sexistiska bilder på fagra män borde uppmuntras med sänkt reklamskatt. ”Problemet är inte att finns för många sexualiserade bilder på kvinnor i  reklam, utan att det råder brist på sexualiserade bilder på män”, skriver han.

Avhopp skakar appen Wrapp
Presentkortsappen Wrapp som spåtts en lysande framtid skakas av avhoppet från en stor samarbetspartner. Även användarna överger appen, skriver DI.
– Vi har haft en extrem otur, säger Wrapps grundare och vd Hjalmar Winbladh till DI.

Tidigare Apple-anställd slår hål på myter
Den tidigare Apple-anställde designern Mark Kawano  slår hål på myter om Apple i en intervju med Fast Company. Exempelvis vill han döda myten om att Apple skulle ha enorma designresurser.

Uppgifter: Googles platta får 3D-kamera
Enligt källor till Wall Street Journal planerar Google en ny  surfplatta med ett mycket avancerat 3D-kamerasystem.  7-tumsplattan ska bland annat vara försedd med dubbla bakkameror,  djupsensorer med infrarödteknik och mycket avancerad mjukvara. Plattan  ska vara en del av Googles Project Tango-satsning, skriver Wall Street Journal (via Omni)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev