Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Computer Swedens papperstidning skrotas

Publicerad: 27 april 2015, 13:37

En 32-årig era är över

Computer Sweden har funnits som papperstidning sedan 1983. Nu planerar IDG att avveckla printupplagan i sommar.


Ämnen i artikeln:

TechWorldIDGComputer Sweden

I ett internmejl som gått ut till medarbetarna i dag berättar kommunikationschefen Per Danielson om IDG:s planer på att skrota Computer Sweden och Techworlds papperstidningar, skriver Dagens Opinion.

Papperstidningarna ska enligt plan vara avvecklade redan vid månadsskiftet juni/juli.

– Vi siktar på att gå mot att bli ett 100 procent digitalt medieföretag. Vi ser en tydlig trend där våra läsare och annonsörer vill ta del av vårt material och marknadsföringstjänster online, Per Danielson till Dagens Opinion.

Computer Sweden lanserades som papperstidning 1983. Som mest har tidningen haft 144 000 läsare, i dag har man 16 000 betalande prenumeranter. Sedan tidigare har IDG  lagt ner printupplagorna för bland annat Internetworld, M3 och Macworld. Nu ska också Computer Sweden och Techworld bli helt digitala produkter.  

– Istället för att försöka bromsa en nedåtgående trend inom print är det bättre att kliva av i tid och lägga full energi på att serva våra kunder med det de vill ha, nämligen ännu fler och bättre digitala tjänster. Vår erfarenhet är att det ger ett betydligt större utrymme för att skapa tillväxt, säger Per Danielson till Dagens Opinion.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TechWorldIDGComputer Sweden

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.