Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Contentbyrå i rekryteringsoffensiv

Publicerad: 9 april 2015, 13:30

Från vänster: Frida Bergsten, Fredrik Falk, Diana Bude.

Nyheter365 har sedan förra året dubblat sin personalstyrka. Nu siktar de på att anställa ytterligare tio journalister i år. – I en tid när journalistjobb försvinner från traditionell media är det kul att kunna anställa, säger vd:n Johan Rikner i ett pressmeddelande.


Nyheter365 har under det senaste året ökat sin personalstyrka med 100 procent. Bland de nyanställda syns redaktörerna Fredrik Falk från Aftonbladet och Frida Bergsten från Expressen.

– I en tid när journalistjobb försvinner från traditionell media är det kul att kunna anställa. Även om det är tråkigt att journalistjobb försvinner är det positivt för oss att kunna hitta så kompetenta personer. Det är en nyckelfaktor för oss att hitta rätt personer med den tillväxttakt vi har, säger vd:n Johan Rikner, i ett pressmeddelande.

I dag har byrån 18 anställa, en fördubbling mot förra året. Diana Bude har värvats som Key Account Manager och Jennifer Hermandez som ekonomichef.

I år siktar man på att anställa ytterligare tio journalister till viralsajten Newsner och den egna native-advertising-avdelningen.

– Kan vi lyckas i våra rekryteringar kommer vi omsätta runt 100 miljoner i år, jämfört med 27 miljoner 2014 och 11 miljoner 2013. Det är särskilt viktigt med tanke på vår internationella expansion där Newsners största marknader redan nu är Sydamerika och USA.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.