Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Cordovan lägger ner flera dotterbolag

Publicerad: 22 maj 2009, 16:06

Cordovan Group har beslutat sig för att avveckla flera dotterbolag som brottats med lönsamhetsproblem en längre tid. Personalstyrkan minskas med 40 tjänster och den kvarvarande verksamheten ska ses över.


Ämnen i artikeln:

Cordovan Group

Cordovan Group stuvar om verksamheten rejält för att anpassa koncernen till en utdragen lågkonjunktur. Förändringarna innebär att antalet anställda ska minskas från 110 till cirka 70. Byråintäkten för 2009 beräknas bli drygt 80 miljoner kronor.

– Vad det handlar om är en handfast anpassning till det marknadsläge som gäller idag, att inte låta kraften i de bolag som utvecklas positivt dräneras på grund av att några enheter blöder kraftigt, säger Rolf Jansson, vd och koncernchef i Cordovan Group, i ett pressmeddelande.

En del blir att skapa en tydligare och mer fokuserad företagsgrupp. Ett av dotterbolagen, före detta Lemon & Green, säljs till tidigare vd:n Martin Lindau och grundaren av Takete, Johan Kruse. Ett dotterbolag, före detta Takete, försätts i konkurs. Det tredje dotterbolaget, före detta Adera, överförs till Cordovan Marketing.
Förändringarna innebär att antalet anställda i denna del av Cordovankoncernen halveras, från drygt 30 till cirka 15.

Cordovan Performance kommer att begäras i konkurs. Målet där är dock att skapa en ny enhet med av 7–8 erfarna seniorkonsulter som kommer att ansvara för den fortsatta utvecklingen av bolagets strukturkapital och varumärke. Övriga konsulter kommer att erbjudas att bli franchisetagare till den nya enheten.

På Cordovan Ltd i London minskas antalet anställda från 17 till 11.

En del inom koncernen som går bra är Cordovan Digital. Där räknar Cordovan med god lönsamhet och flera nyrekryteringar under hösten.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Cordovan Group

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.