måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Cosmopolitan läggs ned i Sverige

Publicerad: 29 november 2012, 13:40

Hearst Magazines International och LRF Media, som tog över licensen för svenska Cosmopolitan 2009 har bestämt sig för att avsluta utgivningen av svenska Cosmopolitan.

Ämnen i artikeln:

CosmopolitanLRF Media

LF

Linus Fremin


Cosmopolitan, som ges ut av LRF Media på licens från amerikanska Hearst,  har haft tuffa år bakom sig med minskad upplaga och förlust som  resultat.

Efter Chics nedläggning av pappersmagasinet tidigare i höst sa medieanalytikern Olle Lidbom till Resumé:

– Cosmopolitan verkar ha det tufft, upplagan backade 13 procent förra  året – stjärnorna står inte riktigt i zenit för Cosmopolitan.

Nu får han rätt då Hearst Magazines International och LRF Media har bestämt sig för att avsluta utgivningen av svenska Cosmopolitan.

– Vi är nöjda med Cosmopolitan som produkt, den har en tydlig position  på tidningsmarknaden och vi har alltid haft ett väldigt bra stöd från  såväl läsare som annonsörer. Men eftersom det är ett tufft segment och  tidningen inte gett den lönsamhet som vi kräver har vi tillsammans med  Hearst Magazines enats om att vi inte ska fortsätta vara deras svenska  licenspartner, säger Ruben Jacobsson, vd för LRF Media, i en kommentar.

Sista numret av svenska Cosmopolitan utkommer den 13:e december.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev