Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Cristina Stenbeck slutar som ordförande i Kinnevik

Publicerad: 11 mars 2016, 06:52

Cristina Stenbeck.

Foto: Pressbild.

Kinneviks ordförande lämnar efter tio år, Bonnier köper bostadssajt och Catena Media kopplas till porrsajter. Det är innehållet i morgonsvepet.


Cristina Stenbeck avgår
Kinnevik meddelar att Cristina Stenbeck slutar som styrelseordförande efter tio år. Framöver behåller hon kontrollen över Kinnevik via posten som ordförande i valberedningen.
– Jag kommer fortsätta att stödja Kinneviks team i dess arbete att möta sina långsiktiga åtaganden gentemot sina aktieägare och portföljbolag som styrelseledamot. Som en aktiv representant för bolagets största aktieägare ämnar jag även fortsätta leda arbetet i Kinneviks valberedning, säger Cristina Stenbeck i ett pressmeddelande.

Kinnevik äger bland annat mediebolagen MTG och Metro samt telekombolagen Tele2 och Millicom. Tom Boardman tar över som styrelseordförande i investementbolaget efter Stenbeck.
"Det har varit en enastående resa bestående av intensivt arbete och stora framgångar", skriver hon vidare.

Bonnier köper bostadssajt
Bonnier News ökar sitt ökande i bostadssajten HittaHem. I november 2013 köpte de 49 procent i Malmöbaserade bolaget Next Solutions AB som driver sajten. Nu förvärvar Bonnier News aktier av övriga aktieägare och får en ägarandel på över 90 procent av bolaget.
– Förvärv är en viktig komponent för oss att utveckla våra affärer och att klara den digitala transformationen mot en betydligt större andel digitala intäkter. Det ökade engagemanget i HittaHem känns därför som helt naturligt för Bonnier, säger Tomas Franzén, vd för Bonnierkoncernen, i ett pressmeddelande.

Parterna har kommit överens om att inte uppge köpeskilling för aktierna.
– Vi såg att marknaden för bostadsannonsering var i snabb förändring och att det fanns ett stort behov av att koppla ihop mäklarnas objektsannonsering med smarta digitala verktyg för matchning. Nu har vi testat affärmodellen och ser att den fungerar och därför väljer vi att gå upp i ägande, säger Henrik Stangel, avgående försäljningsdirektör för Bonnier News.

Catena Media kopplas till porr-sajter
Börsbolaget Catena Media, vars affärsidé är att slussa användare till spelbolag som Betsson, Unibet och Mr Green, har fått problem. Deras länkar syns nämligen på sajter som bland annat innehåller porr och piratkoperiat material, skriver DI Digital. Det innebär ett hot eftersom de då rankas sämre i Google.
– Det finns fula knep i alla branscher. Vi väljer att vara den som sköter detta snyggt och inte väljer att ta strid med någon om detta annat än att rapportera dessa länkar till Google så att de inte påverkar våra rankningar, säger Erik Bergman på Catena till DI.

Dagens Industri satsar på börs-tv
Med start på måndag drar DI igång den nya tv-satsningen "Börsmorgon". Programmet startar 08.50 och sändningen varar i 20 minuter, men vid stora nyhetshändelser förlängs sändningen.
– Vi har de senaste månaderna testat både "Börsen på 3 minuter" i formatet Periscope, kört fler livesändningar och ökat antalet inslag med våra experter kring börsläget eller nyhetshändelser. Vi ser ett tydligt ökat intresse för rörlig bild på sajten och tar nu steget mot en mer börsfokuserad tv-satsning med premiumkänsla, bättre grafik och tydlig igenkänning från Di:s eget anslag och analysmaterial, säger chefredaktör Lotta Edling till den egna sajten.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.