Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Croneman hyllar den dåliga stämningen i Skavlan

Publicerad: 17 Mars 2015, 10:44

Norwegians vd Björn Kjos

Foto: Skärmdump från programmet

I fredagens avsnitt av SVT:s Skavlan hamnade två av gästerna – den franska nationalekonomen Thomas Piketty och flygbolaget Norwegians vd Björn Kjos – i en häftig ordväxling när den senare vägrade avslöja sin nettoförmögenhet.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterJohan CronemanFredrik SkavlanSVTSkavlan

Drygt fyrtiofem minuter in i programmet ger sig Björn Kjos in i Fredrik Skavlan och Thomas Pikettys samtal om skatter och säger att många av Norwegians piloter tjänar mer än honom. Han uppger också att han betalar tio gånger mer i skatt än vad han tjänar – och säger att skattesatsen är 1 000 procent. Thomas Piketty undrar då vad Björn Kjos skatt är i relation till hans förmögenhet. Björn Kjos slingrar sig och undviker frågan, som återkommer ett tiotal gånger i olika former. Men Thomas Piketty får aldrig någon siffra av Björn Kjos.

Klippet uppmärksammas i dag i en krönika av Dagens Nyheters Johan Croneman med rubriken "Äntligen blev det lite dålig stämning i ett svenskt tv-program". Johan Croneman beskriver Thomas Pikettys frågor som "det bästa som hänt tv på länge", och skriver att det inte berodde på "den usla programkvalitén – uteslutande på att det kom in en gäst som inte till fullo kunde reglerna. Eller hade lust att följa dem. God bless.".

Johan Croneman efterfrågar mer dålig stämning i offentligheten och skriver att "det nya" SVT bara visar konflikter om de är påhittade till lösryckta tv-format och att senast det var bra usel stämning på SVT var under 90-talet. Han skriver också att Fredrik Skavlan allt mer framstår som borttappad i sin yrkesroll och avslutar sin krönika med att konstatera att det är omöjligt att reda ut vilken Fredrik Skavlans ursprungliga ambition är.

Se klippet från Skavlan här:

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.