Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Crowdfunding ska stärka Burlövs Nyheter

Publicerad: 23 februari 2015, 13:09

Bild från Burlövs Nyheters hemsida

Den skånska lokaltidningen Burlövs Nyheter hoppas att läsarna, via ett crowdfunding-konto, självmant ska skänka bidrag till tidningens sajt. På så sätt ska de stärka sin ställning gentemot annonsörerna.


Från och med i dag finns ett så kallat crowdfunding-konto som tidningens läsare kan välja att sätta in ett ekonomiskt bidrag på. Malin Lindgren, redaktör och ansvarig utgivare på sajten, uppger att skälet är att man vill göra tidningen mindre beroende av annonsörer. Hon säger i ett pressmeddelande att hon ser det som en form av frivillig prenumerationsavgift och att hon hoppas att läsarna ska tycka att innehållet i tidningen är så pass bra att de är villiga att ge ett ekonomiskt bidrag.

– Jag tror inte på att ta betalt för mina nyheter på nätet. Läsarna är vana vid att få ta del av innehållet gratis. Däremot tror jag att engagemanget och viljan att ha kvar den lokala journalistiken är så pass stort att många kan tänka sig att bidra med en slant frivilligt. Jag har fått oerhört mycket positiv respons från läsarna sedan jag drog igång arbetet med Burlövs Nyheter, säger Malin Lindgren.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.