måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Då kommer Instagram-annonser till Sverige

Publicerad: 18 augusti 2015, 05:49

Instagrams annonser

Den 1 oktober öppnar nya möjligheter för svenska annonsörer, hon uppges ta över allsången och Facebook filar på bloggplattform. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenInstagramFacebookMorgonsvepetApple TVDagens Industri

FT

Fredrik Thambert


Då kommer Instagram-annonser till Sverige
Resumé har i omgångar rapporterat om Instagrams utveckling av annonsformat och det stora intresset från annonsörerna. Från början har det testats på den amerikanska marknaden, men rullas nu ut i fler länder. Enligt techsajten Breakits uppgifter kommer Instagram-annonser till Sverige den 1 oktober.

I Sverige finns det cirka 2,5 miljoner Instagram-användare, och med hjälp av Facebooks teknik kommer annonsörer att kunna målstyra sin reklam genom en rad olika parametrar. Många ser stor potential i det bildburna sociala mediet, särskilt eftersom det ska vara enkelt att konvertera annonsvisningar till köp.
– Det gäller framför allt våra kunder inom till exempel mat, resor och familjeaktiviteter. Instagram fungerar bra som inspirationskanal för annonsörer vars produkter blir bra på bild, har Carats digitalchef Kristina Juhlin tidigare sagt till Breakit.

Uppgift: Sanna Nielsen tar över allsången
Förra veckan aviserade Petra Marklund att hon lämnar Allsång på Skansen. SVT har ännu inte berättat vem som ska ta över, men enligt källor till Nöjesbladet blir det lågoddsaren Sanna Nielsen.
– Det är redan klart, men SVT tänker inte gå ut med det förrän senare i höst, säger tidningens uppgiftslämnare.

Facebook tar fram bloggplattform
Minns du Facebook notes? Funktionen har fallit i glömska, men snart kan det bli ändring på det. Facebook jobbar nämligen på att ta fram en ny typ av bloggplattform, skriver The Verge. Tjänsten som testas just nu ska bli en konkurrent till bland annat publiceringsverktyget Medium.

Nytt uppdrag för Joachim Berner
DN:s förra chefredaktör Joachim Berner, numera styrelseordförande för Mitt i-tidningarna, blir senior rådgivare till fonden Accendo Capital SICAV SIF, skriver DI. Där kommer han att utvärderar potentiella investeringar och utveckla portföljbolag.

Dagens Industris nya röster
Investors förre vd Börje Ekholm är ny krönikör i DI. Där kommer han att bjuda på spaningar från USA.
– Jag är egentligen urdålig på att skriva, säger han till tidningen och syftar till att han egentligen är en sifferperson.
På ledarplats värvar DI ekonomijournalisten Lotta Engzell som ny skribent. Hon har ett förlutet på bland annat SEB, Aktuellt och Veckans Affärer.

Så blir nya Apple TV
Sajten 9to5Mac har kommit över dokument som visar att Apple planerar en rejäl uppdatering av Apple TV. Den nya enheten ska lanseras i september och kommer att ha en betydligt starkare processor och större lagringsutrymmer. Dessutom kommer den att få en egen appbutik samt ny fjärrkontroll.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev