Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Då slipper jag kanske äta nudlar nästa gång”

Publicerad: 25 oktober 2012, 12:54

Det har inte gått många förbi att de nominerade till Stora Journalistpriset 2012 har offentliggjorts i kategorierna Årets Berättare, Årets Förnyare och Årets Avslöjande. En av överraskningarna bland nomineringarna var Malik Bendjelloul som nominerades i kategorin Årets Berättare för dokumentärfilmen "Searching for Sugar Man".


En av överraskningarna bland nomineringarna var Malik Bendjelloul som nominerades i kategorin Årets Berättare för dokumentärfilmen "Searching for Sugar Man".

Motiveringen löd: "En lika fantastisk som osannolik berättelse som får en världspublik att utbrista "hur är det möjligt".

Filmen handlar om Sixto Diaz Rodrigues, en mexikansk popstjärna som hade en kort karriär i slutet på 60-talet. Han glömdes snabbt bort och antogs vara död i början på 70-talet.

I Sydafrika levde musiken kvar och har gjort honom till en stor idol. I "Searching for Sugar Man" får man följa två fans i jakten på sanningen om Rodrigues. En osannolik och mystisk historia.

Malik Bendjelloul berättar att budgeten var smal och att arbetet har tagit fyra år.

– När man spelar fotboll är det lättare att koncentrera sig eftersom målet  är så nära.  Med det här arbetet har belöningen känts långt borta så  det är väldigt roligt att bli nominerad. Om jag får priset kan det förhoppningsvis uppmärksamma mitt jobb. Då slipper jag kanske äta nudlar nästa gång, säger han.

Blanca Sjöstedt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.