Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Då sparkad – nu tillbaka

Publicerad: 25 november 2013, 13:39

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Staffan Erfors på Skandias mingel i Almedalen i somras.

Foto: Olof Ehrs.

Staffan Erfors tvingades lämna Expressen efter att ha lånat ut sin lägenhet till Hells Angels förre president Thomas Möller. Men i dagens Expressen är Erfors tillbaka.


Ämnen i artikeln:

Staffan ErforsThomas MattssonExpressen

2009 blev det känt för Expressens ledning att Staffan Erfors vid två tillfällen lånat ut sin sin bostad till Thomas Möller. Som en konsekvens av det fick Erfors gå från Expressen med omedelbar verkan.

– Med anledning av de uppgifter som nu är kända för oss, föreligger en förtroendeskada mellan Expressen och Erfors som gör det omöjligt för honom att fortsätta att verka på Expressen, stod det i pressmeddelandet från Expressen då.

Staffan Erfors blev i stället redaktionschef på numera nedlagda Bonnier-tidningen S, och gjorde sedan en kortare sejour som pr-konsult. Numera är Erfors frilansjournalist – och i dagens Expressen är han tillbaka,  med en stor intervju med stjärn- dj:n Steve Angello.

– Staffan Erfors erbjöd oss en exklusiv intervju med Steve Angello och det passade bra för oss, många är intresserade av de forna Swedish House Mafia-medlemmarna. Har han den typen av grejer är vi intresserade att köpa in det. Han var ju exempelvis först i världen med nyheten om skilsmässan mellan Tom Cruise och Katie Holmes och såna typer av nyheter är självklart intressanta för oss, säger Lars Johansson, nyhetschef på Expressens nöjessidor.

Frågor rörande hur Expressen resonerar i detalj, sett till beslutet om Erfors 2009, hänvisar Lars Johansson till chefredaktören Thomas Mattsson.

Staffan Erfors är glad över att få skriva i Expressen igen.

– Det känns kul. Expressen är min favorittidning sedan september 1973 då  jag läste den utan att jag ens kunde läsa i samband med  Norrmalmstorgsdramat och gamle kungens död. En icke läskunnig som  uppskattar att läsa en tidning. Kan en tidning få ett bättre betyg? , säger Erfors.

Hur är din relation med Thomas Mattsson nu?
– Vår  relation har ända sedan jag gav honom en löpsedelsstory i oktober 1994,  som han skrev och sedan generöst erbjöd mig delad byline på, varit  alldeles utmärkt. Det har aldrig varit några hard feelings Thomas  och  mig emellan , inte heller i samband med att jag fick sluta för fyra år  sedan. Han är ett geni och sådana har jag en svaghet för.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.