Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dabrowski och Sigvardsson kräver medieombudsman

Publicerad: 16 juli 2013, 09:00

Foto: Colourbox

Dagens media distribueras i alla tillgängliga kanaler, etermedia skriver artiklar och dagstidningarns sänder tv. Därför krävs ett nytt pressetiskt system, menar Ola Sigvardsson och Stina Dabrowski.


Ämnen i artikeln:

PublicistklubbenPressombudsmannen

I en debattartikel i Dagens Nyheter efterlyser Pressombudsmannen, Ola Sigvardsson och ordföranden i Publicistklubben Stina Dabrowski ett nytt pressetiskt system som omfattar alla mediekanaler.

Artikelförfattarna tar bland annat upp den nya lagstiftning som förbjuder kränkande fotografering och förslaget om en lag mot integritetskränkning. Både lagen och förslaget har ett gott syfte, men begränsar ochså yttrande och tryckfriheten, trots att mycket få kränkningar sker i de traditionella medierna.

Och varför ska mediebranschen upprätthålla det frivilliga system vi har i dag med pressombudsman och Pressens Opinionsnämnd, när lagstiftarna ändå tar till lagreglering?

Därför efterlyser Ola Sigvardsson och Stina Dabrowski ett nytt pressetiskt system, där bland annat Pressombudsmannen ska omvandlas till en Meidieombudsman. Självregleringen skulle också omfatta radio och tv.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.