Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dagens Nyheter inleder prenumerationssamarbete med New York Times

Publicerad: 22 juni 2017, 11:55

Foto: Andreas Elgstrand

Under onsdagskvällen dök uppgifter om att Dagens Nyheter inlett ett digitalt prenumerationssamarbete med New York Times upp i sociala medier.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterDigitala trenderPeter WolodarskiNew York Times

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Enligt Resumés uppgifter rör det sig om ett digitalt samarbete där Dagens Nyheters prenumeranter erbjuds förmånliga priser för att uppgradera sin prenumeration till att även inkludera New York Times premiummaterial.

Under onsdagskvällen uppmärksammades erbjudandet på sociala medier varpå Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski bekräftade att det rör sig om ett samarbete.

Dagens Nyheter vill inte kommentera uppgifterna men enligt Resumés källor rör det sig om en initial testperiod som i framtiden kommer att permanenteras. New York Times-prenumerationerna kommer att erbjudas till de som antingen är redo att betala en högre prenumerationskostnad eller binda upp sig under en längre tid.

Det är i dagsläget oklart hur många prenumeranter som erbjuds New York Times-prenumerationen under testperioden.

Tidigare rapporter har skvallrat om att New York Times ser över tillväxtmöjligheterna i Norden, ett steg som Axel Springer genom Business Insider Nordic redan tagit. Även Huffington Post har sett över möjligheterna att etablera sig på den nordiska marknaden.

I februari 2016 öppnade New York Times även upp en spansk upplaga.

Samarbetet kommer bara dagar efter att lokaltidningskoncernerna Mittmedia, Sörmlands Media, Hallpressen och VK Media inlett ett samarbete om premiuminnehåll.

För två veckor sedan berättade Peter Wolodarski under konferensen Nordic Media Insights att DN till sommaren räknar med att ha 100 000 digitala prenumeranter.

— Peter Wolodarski (@pwolodarski) 21 juni 2017Roligt att höra att du uppskattar erbjudandet!

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev