Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dagens PS köper Salong K

Publicerad: 17 juni 2008, 12:02

Dagens PS ger sig in i kvinnosegmentet genom att köpa sajten Salong K. – Dagens PS har haft en tillväxt på hundra procent per år. Det kan Salong K också uppnå, säger Dagens PS vd Bengt Uggla.


Det är Dagens PS ägarbolag Uggla & Forsström som köper kvinnosajten Salong K av Tidningar på nätet i Skandinavien. Dagens PS har tidigare fokuserat på affärssegmentet, men nu tar man också klivet in i kvinnosegmentet.

Bengt Uggla
, vd för Dagens PS ägare Uggla & Forsström, vill inte avslöja köpeskillingen, men han är nöjd med affären. Dagens PS ligger på 140 000 unika besökare i veckan och nu är målet att  Salong K ska lyfta rejält, med Dagens PS rewrites-koncept.

Bengt Uggla:

– Salong K har snabbt etablerat sig som en oberoende sajt för kvinnor mellan 25 och 35 år. Självfallet ser vi en tillväxtpotential för Salong K, i synnerhet som denna marknad är omogen med relativt små sajter. Dagensps.se har haft stora framgångar med sitt unika News Digest-koncept. En del av det framgångsreceptet kan säkert överföras direkt till Salong K.

Salong K hade 11 700 unika besökare vecka 23.

Uggla & Forsström grundades på 90-talet av Bengt Uggla och Pontus Schultz, som då hette Forsström. Pontus Schultz har numera bara några få procent i bolaget.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.