Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dagens Samhälle fortsätter attackera DN

Publicerad: 13 februari 2013, 15:44

Tidningen Dagens Samhälle fortsätter slåss mot DN:s publicering om vårdskandalen på Caremas äldreboende Koppargården. I dagens nummer konstaterar DS att Carema är helt oskyldigt till anklagelserna.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterMats EdmanCarema

Det var förra våren som Dagens Samhälle började granska DN:s artiklar om Caremas äldreboende Koppargården och menade att morgontidningen hade dåligt på fötterna när de kallade boendet för en vårdskandal.

Det hela ledde till en infekterad debatt mellan Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman och DNs chefredaktör Gunilla Herlitz, med anklagelser om köpta artiklar (Gunilla Herlitz) och usel journalistik (Mats Edman).

I dagens nummer av Dagens Samhälle tar tidningen åter upp tråden.
I en kritisk artikel ifrågasätter tidningen att Fackförbundet kommunal använder DNs artiklar om Koppargården i sitt opinionsarbete mot vinster i välfärden. Detta trots att fackföreningens egen arbetstagarkonsult Hans Kilsved anser att mediernas sätt att hantera Koppargården hade allvarliga brister.

– Det är skandalöst att blöjvägningen fortfarande finns kvar som inslag i bilden av vanvård, det tycker jag är punkt ett. Punkt två är att man gav en bild av vanvård, medan det i själva verket handlade om ett antal incidenter och risk för vanvård, säger han till Dagens Samhälle.

Dagens Samhälle hävdar att Kilsveds utredning visar att Carema helt oskyldigt anklats för vanvård.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.