måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dagens Samhälle hade nästan klart med ny chefredaktör – drog sig ur

Publicerad: 4 juli 2016, 11:21

Mats Edmans efterträdare var nästintill klar, men drog sig istället ur. Till höger nytillsatte styrelseordförande Mats Svegfors.

Foto: Mattias Ahlm/SR

UPPDATERAD. Dagens Samhälle var långt gångna i förhandlingar med en efterträdare till Mats Edman. Men i förra veckan drog sig personen ur.

Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleMats EdmanSofia Wadensjö KarénMats Svegfors

MF

Mårten Färlin


Resumé har i flera omgångar rapporterat om karusellen på Dagens Samhälle som slutade med att chefredaktör och vd Mats Edman fick gå. Staffan Hällerfors och Anna Sönne tillsattes då som tillförordnad vd respektive tillförordnad chefredaktör.

LÄS MER: Det hemliga spelet bakom Mats Edmans avgång

Sedan dess har de sökt en mer långsiktig lösning, och i dag kom uppgifter om att man hittat en ny chefredaktör, men att personen drog sig ur i förra veckan.
– Vi var långt komna i förhandlingar med en person sedan blev det inte så, berättar Mats Svegfors, som så sent som i maj blev ny styrelseordförande i Dagens Samhälle efter den interna turbulensen.

Enligt uppgift till Resumé var det Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén som skulle tillsättas som chefredaktör och sedan drog sig ur. Men det dementerar Mats Svegfors.
– Det stämmer inte, säger han.

Även Sofia Wadensjö Karén dementerar uppgifterna.
– Nej, det stämmer verkligen inte, säger hon och berättar att hon inte har några som helst planer på att lämna Tidningen Vi. Hon säger sig dessutom inte heller veta varför någon skulle uppge hennes namn i sammanhanget.

Mats Svegfors, vem var det då?
– Det får du lista ut själv. Nej, men i och med att det inte blev något, så vill jag naturligtvis inte lämna ut några namn, säger han.

Varför drog sig personen ur?
– Det kan jag inte berätta, man vet ju aldrig var andra människor har för bevekelsegrunder.

Så ni fick aldrig veta varför personen drog sig ur?
– Det är faktiskt så att jag inte riktigt vet varför.

Mats Svegfors vill inte kommentera hur långt man hade kommit i processen, eller om man hade skrivit på papper. Han berättar vidare att man har haft och fortfarande har flera namn i rekryteringsprocessen, men han vill varken berätta vilka eller huruvida man inlett en process med någon ny efter förra veckans nederlag.
– Det här är en sökprocess och innan den är klar så är det inte klart med någon ny. Nu är det Almedalsveckan och övergång till semester så vi går inte in i sådana här processer.

När väntar ni att processen ska vara färdig?
– Så fort vi får en riktigt bra lösning på plats.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev