Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dagsböter för bröstkuppen

Publicerad: 1 augusti 2014, 06:00

Böter för kuppen i Almedalen.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Femen-aktivisterna får dagsböter för kuppen mot Reinfeldt i Almedalen, LinkedIn överträffar förväntningarna och svensk 53-åring har tagit svenskspråkiga Wikipedia till andra plats i världen. Det är rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

WikipediaMorgonsvepetLinkedin

Dagsböter för bröstkuppen
Tre Femen-aktivister, som protesterade och visade brösten under Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen, döms till dagsböter, uppger TV4. Miljöpartisten Jenny Wenhammar petades från MP:s  riksdagslista i nordvästra Skåne efter kuppen.

Svenska 53-åring lyfter svenska Wikipedia – näst störst i världen
Svenskspråkiga Wikipedia är nu näst störst i världen, efter den engelskspråkiga upplagan. Nyligen gick den svenska versionen om den tyska räknat i antal artiklar, och den här veckan passerades även nederländska Wikipedia, rapporterar SVT. På svenska finns nu 1,8 miljoner artiklar, järmfört med 4,5 miljoner på engelska.
Den höga svenska placeringen förklaras bland annat av 53-årige Sverker Johansson från Falun, som med hjälp av en robot skrivit 2,7 miljoner texter. Det är en tiondel av det totala antalet på Wikipedia, skriver TT.

Uppåt för LinkedIn

Yrkesnätverket LinkedIn presenterade stigande siffror för andra kvartalet. Intäkterna landade på 533.9 miljoner dollar. Det är en ökning på 47 procent jämflört med samma period i fjol. Det var också bättre än analytikernas förväntningar på 510.98 miljoner dollar. Intäkterna för annonseringen steg med 44 procent till 106 miljoner dollar, enligt Adage.

Rykte: iPhone 6 släpps 14 oktober
Källor till sajten Macrumors uppger att nästa generations iPhone – i folkmun kallad "iPhone 6" – kommer att släppas den 14 oktober i år. Som vanligt inför lanseringar spekuleras det om när den nya produkten ska komma ut på marknaden.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.