Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Dagspolitik blir det knappast"

Publicerad: 14 april 2011, 08:12

Ledarskribenten Olle Svenning, som fick sin artikel refuserad av chefen Karin Pettersson, har fått en ny roll på Aftonbladet efter bråket. För Resume.se berättar han vad han ska göra.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetKarin Pettersson

Olle Svenning.

Resume.se har tidigare avslöjat att Olle Svenning fick en artikel om "högersossar" refuserad av nya politiska chefredaktören Karin Pettersson (tidigare kommunikationschef för S).

Svenning blev upprörd och det var mycket nära att han slutade på tidningen där han arbetat sedan 1968.

Olle Svenning åt en ödesmättad lunch ihop med Karin Pettersson – en lunch där Olla Svennings framtid avgjordes.

– Vi kom överens om att jag ska fortsätta skriva krönikor i Aftonbladet, fast under helt nya former, sa Olle Svenning då.

Nu är det klart vad han ska göra i fortsättningen.

– Karin (Pettersson) menar att jag ska skriva om vad jag själv vill. Och det betyder att det blir ett och annat om Europa och framförallt den europeiska vänstern, som jag följt i decennier. Allt från italiensk fackföreningsrörelse till nykolonialism.

– Dagspolitik blir det knappast; jag följer den inte tillräckligt närsynt. Däremot ett och annat om dagens arbetarrörelse och dess förhållande till historien och, lite högtidligt, det ideologiska arvet. Kanske skriver jag också om en del romaner och god musik. Men inte ett ord om fotboll.

– Mina krönikor ska göras ut så att det framgår att de är "mina" och så kommer de att flyta in något mindre frekvent framöver. Det kan ändras men jag är just nu i slutskedet med ett slitsamt arbete om Hjalmar Branting. Ja, mer dramatiskt än så blev det inte, skriver Olle Svenning i ett mejl till Resume.se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetKarin Pettersson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.