Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dahmén frisk efter stroken

Publicerad: 19 februari 2014, 14:29

Dahmén pigg och frisk igen.

Foto: Sydsvenskan.

Sydsvenskans vd och chefredaktör Lars Dahmén, som för nästan två veckor drabbades av en stroke, är på väg tillbaka. Han är nu fullt återställd och börjar jobba igen i början av mars. – Jag är precis som vanligt igen, nästan lite märkligt, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

Lars Dahmén, som fyller 52 år senare i veckan, insjuknade under dramatiska former på jobbet i fredagen den 7 februari och fördes till sjukhus. Han hade drabbats av en lindrigare stroke.

Pia Rehnquist
gick in som ansvarig utgivare och Anette Östergren som tillförordnad vd.

Nu kan Resumé berätta att Lars Dahmén är återställd. Han är för säkerhets skull sjukskriven ytterligare några veckor, men börjar jobba igen i början av mars.

–      Det började med att jag fick en blödning i nacken som gjorde att jag fick en stroke. Jag mådde jättedåligt – det slog mot balanssinnet. Men sedan återhämtade jag mig snabbt.

Blev du rädd?

–      Det blir man väl alltid om det händer något sådant. Det var ju dramastiskt i och med att det skedde på jobbet också, men jag blev snabbt bättre. Men jag har stränga order att ändå vila ett tag till.

Vad blödningen i nacken som utlöste stroken berodde på vet han inte. Det kan ha orsakats av en ny form av träning eller massage, enligt läkarna. Men det är inte helt klarlagt.

Du har ju jobbat hårt i många år och pendlat mellan Malmö och Stockholm, är det inget som kan ha spelat in?

–      Nej, det ska inte ha något med det här att göra.

Lars Dahmén är en sportig typ med god fysik, men stroke kan drabba vem som helst. Han tänker köra på som vanligt framöver.

Vad har du dragit för lärdomar av det inträffade?

–      Att man är mer beroende av sin kropp än vad man tror, om delar av hjärnan slås ut fungerar man inte, helt enkelt.

– Jag är glad över att det gick så bra och att jag är fullt återställd.

Lars Dahmén tillträdde som vd för Sydsvenskan i september 2011 efter många år som vd för IDG. I januari 2013 tog Dahmén också över som chefredaktör, efter Daniel Sandström.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.