fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Daily Mail-ägare vill köpa Yahoo

Publicerad: 11 april 2016, 06:22

Ägarna till Daily Mail vill köpa Yahoo, Facebook ska ta krafttag mot oseriös klädannonsering och britter skrattar åt Fråga Doktorns nakenbilder.

Ämnen i artikeln:

Daily MailFacebookMEGMegAwardYahooDonald Trump

MF

Mårten Färlin


Daily Mail-ägare vill köpa Yahoo
Tidningens moderbolag Daily Mail & General Trust PLC tittar på att tillsammans med ett riskkapitalbolag buda på Yahoo – men framförallt medieverksamheterna som Yahoo News, Yahoo Sports och Yahoo Finance.

Tidigare har det rapporterats att flera andra företag är intresserade av ett uppköp, bland annat Microsoft, telekomföretaget Verizon, mediekoncernerna CBS och Times samt flera riskkapitalbolag. Det skriver Wall Street Journal som hänvisar till anonyma källor.

Facebook ska ta krafttag mot oseriös klädannonsering
Kunderna klickar på Facebookannonserna och beställer ett klädesplagg – som vid leverans visar sig se ut på ett helt annat sätt. Det utbredda tilltaget har fått kritik från användare som bland annat skickar bilder till den sociala plattformen för att visa skillnaderna mellan plagget på annonsbilden och i verklighet, enligt Buzzfeed.com.

Nu rapporterar businessinsider.com att Facebook uppges ta problemet på allvar och ska se över de 50 miljoner affärsverksamheter som är verksamma på plattformen – som man också påpekar är svåra att hålla reda på med tanke på omfattningen.

The Boston Globe tar redaktionellt avstånd från Trump
En satirisk förstasida från söndag den 9 april 2017 ger en inblick i framtida rubriker som man menar kan bli verklighet om den kontroversiella kandidaten skulle inta Det Vita Huset, skriver Reuters. Rubriker berättar om att ”Börsen faller när handelskrig väntar” och att ”Nu börjar deporteringarna”, tillsammans med en citatrubrik från Donald Trump: ”Deportera illegala invandrare ’så fort att era huvuden börjar snurra’”.

I en ledartext skriver man att Republikanerna måste stoppa Trump, vars visioner är oamerikanska, och att rubrikerna på förstasidan är ”en övning i att ta honom på orden”.

Britter skrattar åt Fråga Doktorns nakenbilder
Förra veckan rapporterade Resumé upprepade gånger om reaktionerna på SVT-programmet Fråga Doktorns animerade bilder på nakna kroppar. Nu har nyheten slagit igenom även utomlands, skriver Expressen som refererar till rapportering i brittiska Independent.

Tidningens läsare skriver bland annat att svenska nyheter ”alltid är så underhållande”, "Herregud, vad kommer här näst? Spela roll" och "Svenskar i uppror efter att gigantiska genitalier visats i tv. Hahaha, åh hörrni".

LÄS MER: Tittarna rasar mot SVT – visade naken kvinnokropp

LÄS MER: Fråga Doktorns dubbla kroppshaverier – så gick det till

Meg och Gräv
I slutet av förra veckan överlappade Mediedagarna och Gräv på Svenska Mässan i Göteborg. Nedan följer några av evenemangens nyheter.

Här är journalisterna som vann årets guldspadar
Under lördagens Gräv i Göteborg prisades de journalister som har gjort särskilt framstående avslöjande reportage i vad som brukar kallas för Sveriges finaste journalistpris: Guldspaden.

Svenska Dagbladets Henrik Ennart och Fredrik Mellgren vann kategorin Stortidning med ” Nya Karolinska sjukhuset – en sjuk affär” med motiveringen att de lyckats med ”ett enträget och tålmodigt grävande som avslöjar att Sveriges största byggprojekt är en riktigt sjuk affär”. Katia Wagner och Milan Djelevic, SR P1 Dokumentär, tog hem kategorin Riksradio med ”Att ta ett barn” och Ali Fegan och Lars-Göran Svensson på SVT Uppdrag granskning vann Riks-TV med ”Det italienska handslaget”.

Priset delas ut av Föreningen grävande journalister.

Här är listan över alla vinnare i Guldspaden 2015.

Newsrep är årets startup
På MegAwards 2016 fick Olga Stern priset Årets Förnyare för sitt mätningsverktyg mätningsverktyget genews.io som räknar ut könsfördelningen i artiklar.

SVT fick pris som Årets Rekryterar för rekryteringen av Jan Helin som programdirektör och Christopher Hedvall och Anders Nilsson vann kategorin Årets startup inom mediebranschen för sin medborgarjournalistik.

Samtidigt passade man på att dela ut Sveriges Radios journalistikpris, Årets Medieorm, som gick till Blank Spot Project för deras läsarfinansierade utrikesjournalistik.

… Och Edward Snowden varnade för avlyssning av journalister
Visselblåsaren höll seminarium på Gräv i Göteborg via videolänk från Ryssland, där han håller till sedan tre år tillbaka.

Han varnade för att underrättelsetjänster som NSA spionerar på granskande journalister, med hjälp av dataintrång och avlyssning. Syftet är bland annat att ta reda på vem som har läckt informationen till journalisten, skriver DN. 

Edward Snowden menar att journalister inte kan lita på kryptering och att man ska vara extremt försiktig med källor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev